Nieuws

Administrator  /  30 oktober 2013 16:35  /  Reageer

Op vrijdag 1 november bijeenkomst in supportershome ’t Hertje. Aanvang 20.00 uur. Jij komt toch ook?

Een nieuw Cambuur Stadion op de huidige plek? Op een andere plek in de stad? Of helemaal geen nieuw stadion? De PvdA Leeuwarden wil graag in gesprek met Cambuur-supporters over dit onderwerp. Het gaat om een besloten (zonder pers) bijeenkomst.

De PvdA Leeuwarden wil het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders de opdracht geven om samen met SC Cambuur een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden voor een nieuw voetbalstadion. 

Meer info, zie ook www.pvdaleeuwarden.nl

SC Cambuur is van grote waarde voor de stad, zo vindt de PvdA. Veel mensen uit Leeuwarden en de provincie voelen een sterke band met de club, die daardoor een belangrijke positie in de stedelijke samenleving in neemt. Er liggen kansen om deze positie verder uit te bouwen.

Topsport betekent veel voor onze gemeente. Economisch, sociaal en cultureel. Spelers zijn vaak rolmodellen voor jong en oud. Zo kan de club actiever worden met sociale projecten voor Leeuwarders in een kwetsbare positie. Naar voorbeeld van FC Twente en veel Britse voetbalclubs. Ook kan SC Cambuur een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van Culturele Hoofdstad 2018. Want sport is ook cultuur. Zeker in Leeuwarden.

Verschillende opties
De club wil zelf graag een nieuw stadion. Om verder te kunnen groeien. En om de veiligheid rond thuiswedstrijden te verbeteren. Het huidige stadion laat wat dat betreft te wensen over. Daarom en vanwege de maatschappelijke positie van SC Cambuur wil de PvdA het College van B&W de opdracht geven om samen met de club een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw stadion uit te voeren.

Dit onderzoek kijkt naar de ontwikkelmogelijkheden van betaald voetbal in Leeuwarden. En gekoppeld daaraan naar de commerciële mogelijkheden voor een nieuw stadion. Dat kan zijn op de huidige plek, of op een andere locatie in de stad.

Realistische oplossing
De PvdA kiest in alle gevallen voor een realistische oplossing. Staatssteun is verboden. Dat geldt ook voor de gemeente Leeuwarden. Maar we zullen doen wat we kunnen om SC Cambuur verder te laten ontwikkelen. De PvdA draagt SC Cambuur een warm hart toe. Nu en in het verleden. Dat blijkt wel uit onze steun voor de gemeentelijke garantstelling van enkele jaren geleden, waarmee een faillissement van SC Cambuur kon worden afgekeerd.

Daarom zal de PvdA na de verkiezingen op 13 november het nieuwe College verzoeken om dit haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden van een nieuw stadion direct op te pakken in samenwerking met SC Cambuur.

(tribune, foto: www.dijksfotografie.com)

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »