Nieuws

Administrator  /  9 februari 2016 20:48  /  Reageer

Henk de Jong heeft vanochtend besloten zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur per direct neer te leggen. De oefenmeester vindt zichzelf naar eigen zeggen niet de juiste persoon om SC Cambuur de komende belangrijke maanden naar handhaving te loodsen.

Henk de Jong: “Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste.”

Martijn Barto heeft aangegeven dat er in de spelersgroep verrast is gereageerd op het opstappen van trainer Henk de Jong. Het bestuur sprak eerder al woorden van gelijke strekking. Barto baalt van het vertrek. 'Ik heb tien jaar lang mogen werken met Henk de Jong en daarin hebben we heel mooie prestaties geleverd.'

De Kern van Cambuur betreurt het feit dat een icoon als Henk de Jong opstapt vanwege de sportieve resultaten. Vice-voorzitter Maarten van Tuinen: "Henk de Jong heeft een heel groot aandeel gehad in de groeiende en positieve uitstraling van de club. Henk heeft ons kampioen gemaakt en is verantwoordelijk voor het beste seizoen ooit in de geschiedenis van Cambuur. Henk stond letterlijk tussen de supporters te genieten van onze club. Een man van het volk. We vinden zijn beslissing van moed getuigen en wensen hem het állerbeste voor de toekomst. Henk is altjd welkom in het Hertje voor een potje bier. Voor de (nabije) toekomst hopen we op een nieuwe trainer die bij voorkeur geel-blauwe roots heeft en die de Cambuur-cultuur ook kent en met nieuw elan de neerwaartse spiraal weet te doorbreken".

De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

#InHenkWeTrust

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »