Nieuws

Administrator  /  3 januari 2018 12:54  /  Reageer

Het is 3 januari 2018 en de selectie en TS kunnen ieder moment vertrekken naar Benidorm, Spanje. Hier zullen de mannen komende week vertoeven en hier zal de basis gelegd moeten worden voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Alle zeilen zullen bijgezet moeten worden om nog de play-offs te halen. Even leek het erop dat Fred Grim de nieuwe hoofdtrainer zou worden en dus onze jongens naar een hoger plan zou moeten tillen. Inmiddels zijn we twee weken verder en is er nog steeds geen nieuwe hoofdtrainer. Andor Faber van OF meldde gisteren (dinsdag) dat Cambuur wat de nieuwe trainer betreft even pas op de plaats maakt. “Daar gaan we op trainingskamp over nadenken” citeerde hij Foeke Booy. Daarnaast neemt Cambuur twee onbekende proefspelers mee en heeft Bryan Smeets in samenspraak met de club besloten dat het beter is zijn heil elders te zoeken.

Gezien bovenstaande en de onvrede bij een deel van de supporters redenen voor de Kern van Cambuur om contact met Cambuur te zoeken. Vanmorgen hebben we contact gehad met Ype Smid.

Kun je de onvrede voorstellen onder supporters?

Ik kan me de onvrede zeker voorstellen. Het is nog steeds de bedoeling dat er een nieuwe hoofdtrainer komt. Grim was echt een streep door de rekening omdat de signalen er écht duidelijk op wezen dat hij de hoofdtrainer zou worden. Na Maas en Dijkhuizen is het nu wel zaak om écht zorgvuldiger naar een nieuwe trainer te kijken. (Zijn we al mee bezig). Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Arne Slot achter de hand. Arne viel op en is dus weg. Ik lees veelal de naam Jack de Gier maar hij wilde niet voor aanvang van dit seizoen. Daarnaast is de selectie ook niet in balans.
Foeke is net een paar dagen officieel aan de slag. Gerald van de Belt zal nu samen met Foeke gaan repareren waar dat kan. Het samenstellen van de selectie is ondanks een behoorlijk Jupiler League budget i.c.m. Marinus Dijkhuizen (“Wel een heel aardige man”) niet goed gegaan. Dit is het resultaat van de optelsom van deze keuzes. Realiteit is nu om de eerste 7 te bereiken en de play-offs te behalen en ondertussen door te selecteren naar komend seizoen.

Het stadion wordt vaak als excuus gebruikt maar dit is echt te makkelijk. Nogmaals ik snap de supporters maar een té destructieve houding onder een deel van de aanhang helpt echt niet. Gerald en Foeke zijn in ieder geval hard aan het werk voor sportief herstel. Een heleboel dingen gaan goed maar sportief gezien is het een hele slechte mix geweest afgelopen half jaar en dat draaien we niet meer terug. Wat ik mis in de huidige selectie zijn bijters, karaktervoetballers als el Makrini of Rose die andere jongens ook aanpakken. Momenteel hebben we teveel voetballers. We willen daar karakers aan toevoegen. Gerald en Foeke zijn daar nu druk mee bezig.
We moeten vooruit!

Dit is geen overgangsjaar?

Nee, absoluut niet! Dat kan en mag bij een club als Cambuur nooit de bedoeling zijn. Overigens lijkt me zoiets ook niet te managen.  

Wil je nog wat kwijt aan de achterban?

Momenteel gaat het sportief gezien dus minder dan we gehoopt hadden. We moeten hier met ons ‘Cambuurkarakter’ doorheen. We zijn hard aan het werk en het wordt beter. We gaan vol voor de play-offs.

 

 

Foto: Dijksfotografie.com

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »