Nieuws

Administrator  /  18 mei 2018 08:40  /  Reageer

Ontdek de verborgen verbintenis tussen SC Cambuur en de Agneskerk in een wervelende locatietheatervoorstelling

Douwe houdt van Cambuur én van de kerk maar zijn ouders vinden dat die twee dingen totaal niet samengaan. Na een ruzie loopt Douwe weg van huis. Hij belandt in een magische fantasiewereld waarin het rode hert uit het Cambuurlogo tot leven komt en hem meeneemt op een geweldig avontuur. Ze belanden midden in de geschiedenis van de familie van Cammingha, duiken onder in het Goutumer verenigingsleven en spelen een potje voetbal met de heilige St. Agnes. Al gauw duiken er echter grote problemen en vragen op. Want hoe gaat Douwe zijn ouders uitleggen dat zijn liefde voor Cambuur de moeite waard is? Hoe zorgt hij ervoor dat het rode hert het clubicoon van Cambuur wil blijven? En wanneer vindt hij nou eindelijk eens een antwoord op de vraag: waarom hangt het Cambuurwapen in de St. Agneskerk? Een sprankelend verhaal over roots, religie en voetbal onder de toren van Goutum.

Het heilige hert van Cambuur is één van de projecten van Under de Toer en maakt daarmee deel uit van Leeuwarden Culture Hoofdstad 2018. 

De voorstelling is te zien van woensdag 13 t/m zondag 24 juni in en om de Agneskerk in Goutum. Voor aanvang verzamelen bij Dorpshuis Ien en Mien. 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »