Nieuws

Administrator  /  21 maart 2019 10:57  /  Reageer

Henk de Jong en Sandor van der Heide keren definitief terug bij SC Cambuur. Beide trainers hebben hun handtekening gezet onder een contract voor de komende drie seizoenen, waarmee Henk en Sandor de laatste trainers in het huidige stadion zullen zijn en de eerste in het splinternieuwe Cambuur Stadion.

De Jong (55) en Van der Heide (40) zijn bepaald geen onbekenden in Leeuwarden. Onder leiding van het trainersduo presteerde SC Cambuur in 2013 het onmogelijke door vanuit een haast kansloze positie alsnog kampioen te worden van de Jupiler League. In de seizoenen daarna waren ze bovendien betrokken bij de dubbele handhaving en het puntenrecord in de Eredivisie.

Technisch manager Foeke Booy over de komst van De Jong en Van der Heide: “Beide mannen behoeven eigenlijk geen enkele introductie. Iedereen kent het verleden van zowel Henk als Sandor bij onze club. We zijn vooral blij dat we ze voor langere tijd aan de club hebben weten te verbinden. Met het nieuwe stadion op komst is nu het moment om de enorme potentie van SC Cambuur te gaan vervullen en daar gaan Henk en Sandor een belangrijke rol in spelen.”

Ook Henk de Jong steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken: “Nadat ik de knoop bij De Graafschap had doorgehakt is het allemaal snel gegaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de warme band die ik altijd heb gehouden met de club en de supporters. Daarnaast wou ik niet te lang wachten om me volledig te kunnen focussen op de eindfase van de competitie. Daarna gaan we vol energie aan de slag om er met z’n allen iets moois van te maken bij Cambuur.”

Henk de Jong kan bij zijn terugkeer als trainer van SC Cambuur op veel steun rekenen van de achterban. De supportersvereniging van de club uit Leeuwarden ontvangt hem en assistent Sandor van der Heide met open armen.

"Cambuur had weer kleur nodig", zegt de supportersvereniging Kern van Cambuur. "Er moet weer iets ontstaan, de club moet eensgezind worden. Richting het nieuwe stadion is dit het perfecte instapmoment." "Henk kan nog ijs aan eskimo’s verkopen, hij en Sandor zijn complementair aan elkaar." 
 

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/874172-voorzitter-kern-van-cambuur-over-nieuw-trainersduo-we-gaan-mooie-dingen-bereiken

 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »