Nieuws

Administrator  /  23 februari 2013 07:34  /  Reageer

Leeuwarden, 22 februari 2013


SC Cambuur heeft in een weinig verheffende wedstrijd geen indruk kunnen maken op het thuispubliek. In een koud stadion eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0. Sparta loopt verder uit door winst op FC Volendam. Verder blijft de schade beperkt aangezien concurrenten MVV, Helmond Sport en De Graafschap ook punten verloren.

 

Tekst: René Smid

 

FC Den Bosch was de betere ploeg in het begin van de wedstrijd. Het vertrouwen van de spelers was groot na vier overwinningen op rij en de ploeg van trainer Jan Poortvliet voetbalde makkelijker dan Cambuur. Na 22 minuten spelen was daar de eerste mogelijkheid, maar topscorer Tom van Weert zag zijn schot gekeerd worden door keeper Dennis Telgenkamp. De Leeuwarders speelden slordig en vooral Tim Keurntjes leed veel balverlies.  Tien minuten voor rust dachten de Bosschenaren alsnog te scoren, maar het doelpunt van Jeffrey Buitenhuis werd afgekeurd omdat hij een overtreding maakte op Telgenkamp.

 

‘’We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. Den Bosch heeft veel kwaliteiten voorin en ze waren in de eerste helft dreigend uit standaardsituaties, want ze hebben meer fysieke kracht’’, zei trainer Alfons Arts na afloop. ‘’Daar moet je je tegen wapenen en als kerels de duels aangaan.’’

De grootste kans van de eerste helft was voor Cambuur, dat zich halverwege de eerste helft oprichtte. Martijn van der Laan soleerde het halve veld over, combineerde met Erik Bakker en schoot vervolgens op doelman Kevin Begois, die knap redde. De verdediger begint de laatste weken steeds beter te spelen en laat dat zo nu en dan zien met zijn vermaarde solo’s. Vlak voor rust was Adnane Tighadouini nog gevaarlijk, nadat hij een mooie pass van Oebele Schokker had ontvangen. Zijn schot vloog echter net over de goal van Begois.

 

Alfons Arts haalde Keurntjes in de rust van het veld en verving hem door Melvin de Leeuw, die op het middenveld ging spelen. ‘’We wilden power op het middenveld en Melvin is een loper, die ze kapot moest lopen’’, zei Alfons Arts daarover tijdens de persconferentie. Cambuur begon sterk aan het tweede bedrijf en kreeg al snel een kans via Hemmen, die na een mooie voorzet  van Schokker niet  goed bij de bal kon en over schoot.

 

De Brabanders beperkten zich veelal tot verdedigen en de thuisploeg wist zich daar geen raad mee. Kansen werden er niet gecreëerd en ook vlot combinatiespel viel niet te ontdekken. ‘’In de tweede helft werd er goed verdedigd en weinig gecreëerd door beide ploegen. Een punt pakken bij Cambuur is een geweldig resultaat’’, aldus FC Den Bosch-trainer Jan Poortvliet.

 

De Leeuwarders probeerden van alles, maar er zat niet meer in vanavond. ‘’Je moet een goal maken en dan verloopt zo’n wedstrijd anders. Je moet in de tweede helft compact blijven spelen en verdedigend om je heen kijken, en dat hebben de jongens prima gedaan. Je creëert maar één mogelijkheid en dat is te weinig’’, zei Arts.

 

Beide trainers konden wel leven met het gelijkspel, ook omdat goed voetbal lastig was op het harde veld. Cambuur blijft na de puntendeling op de vierde plaats staan, met vier punten achterstand op Helmond Sport, dat wel drie wedstrijden meer speelde. Komende maandag wacht een lange busreis naar Sittard, waar de mannen van Arts het opnemen tegen nummer tien Fortuna. 

(Sfeeractie Ultras Leovardia, bron: eigen foto's)

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »