Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  1 maart 2013 07:44  /  Reageer


Theo Bos is overleden. De trainer van FC Dordrecht en voormalig speler van Vitesse was al geruime tijd ziek. Hij is 47 jaar geworden.

Bij Bos, die sinds het seizoen 2011/2012 als trainer van FC Dordrecht werkte, werd in december 2011 alvleesklierkanker geconstateerd. Bos legde na die diagnose zijn werk tijdelijk neer, maar was vastberaden te vechten tegen de ziekte. Hij liet zich tijdens de behandeling regelmatig op de club zien en bemoeide zich nog intensief met de gang van zaken op de Krommedijk.

SCS Kern van Cambuur wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


Inmiddels is officieel bevestigd dat de voor vanavond geplande wedstrijd FC Dordrecht - SC Cambuur is afgelast.

 

Bos bleef hoofdtrainer
In de voorbereiding op het huidige seizoen pakte Bos zijn werk weer op, maar in juli werd duidelijk dat de strijd tegen zijn ziekte niet te combineren was met zijn trainersfunctie. Harry van den Ham volgde Bos op als interim-trainer. Nog steeds bleef Bos op de achtergrond nauw betrokken bij het wel en wee van de club. De leiding van Dordrecht bleef ook benadrukken dat Theo Bos de hoofdtrainer was en bleef.

Opgeven geen optie
'Het is zoals het is, dat is ook een beetje mijn lijfspreuk geworden,' zei Bos in december vorig jaar in een uitgebreid gesprek met RTV Rijnmond. 'Ik kan er niets aan veranderen. Je kunt twee dingen doen: hier aan de keukentafel zitten en wachten tot het mis gaat of genieten van elke dag die ik heb. Ik heb voor het laatste gekozen omdat ik denk dat dat mij het verst brengt. Ik wil geen slachtoffer zijn. Opgeven is zeker geen optie.'

Mister Vitesse
Bos kwam als voetballer alleen voor Vitesse uit. In Arnhem was hij vooral bekend als Mister Vitesse. Vorig jaar werd in het Gelredome, de thuishaven van Vitesse, een Theo Bos Tribune geopend. Dat gebeurde in oktober, een dag na Bos' 47ste verjaardag. Ook als trainer werkte Bos voor de Gelderse club. Verder was hij trainer van FC Den Bosch en Polonia Warschau.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »