Nieuws

Administrator  /  5 maart 2013 04:29  /  Reageer

SC Cambuur deed niet aan klantenbinding vanavond.

De wedstrijd die SC Cambuur deze avond speelde was dramatisch. De Leeuwarders verloren na een rode kaart van Mart Dijkstra kansloos met 1-3 van SC Veendam.

 

Tekst: René Smid

 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen wilden ongetwijfeld wel, maar liepen over het veld als lamgeslagen boksers. Bij de Leeuwarders was Mohamed El Makrini de enige die een beetje druk zette. Hij veroverde veel ballen en die kwamen meestal ook nog bij de goede kleur terecht – een hele opgave voor sommige andere spelers. Dennis Telgenkamp moest één keer in actie komen. Luis Pedro haalde aan de linkerkant van het strafschopgebied hard uit, maar zijn schot werd over het doel getikt door de huurling van Heracles Almelo.

 

Een gezapige eerste helft eindigde zonder grote kansen voor de thuisploeg. Het eerste half uur was vooral slecht, maar in het laatste kwartier richtte Cambuur zich een beetje op, met een vrije trap van Mart Dijkstra en een schotje van de jarige linksback Lucas Bijker tot gevolg. Trainer Alfons Arts was erg ontevreden over zijn ploeg. ‘’Als je weet dat je tegen Veendam speelt ,een ploeg met veel dreiging, dan moet je die vol onder druk zetten. Dat was de afspraak en dat hebben we vanaf de eerste seconde niet gedaan.’’

 

De Leeuwarders begonnen goed aan de tweede helft en kwamen binnen een kwartier op voorsprong. Een hoekschop van Oebele Schokker werd naar de tweede paal gekopt door Wout Droste en Martijn Barto knikte goed binnen. ‘’We probeerden het speelveld te verkleinen en meer druk te zetten en we kregen toen meer grip’’, zei Arts over het begin van het tweede bedrijf. Daarna drong Veendam aan en een ziedend schot van Lars Hutten was een voorbode voor wat zou volgen. Enkele minuten later zorgde Johnatan Opoku met een kopbal voor de gelijkmaker. ‘’We vervielen in het patroon van de eerste helft, liepen achteruit en wonnen geen duels’’, aldus Arts.

 

Twintig minuten tijd kantelde de wedstrijd volledig. Mart Dijkstra werd van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart en het kaartenhuis dat Cambuur heet donderde in elkaar. Acht minuten voor tijd kreeg Hutten de bal na een mooie steekpass aangespeeld en hij tikte de bal via Telgenkamp in het Cambuur-doel. Het was Telgenkamp die zijn ploeg met enkele uitstekende saves daarna voor een grotere achterstand behoedde. Toch moest ook hij het antwoord schuldig blijven op een harde vrije trap van Tom Overtoom, die de 1-3 en einde wedstrijd betekende. ‘’Na de rode kaart hebben we het goed uitgespeeld’’, zag SC Veendam-trainer Gert Heerkes.

 

Het publiek – het gedeelte dat er nog was – schreeuwde ‘je moet je doodschamen’ en eerlijk gezegd was daar geen woord aan gelogen. Na een rode kaart is het altijd lastig voetballen, maar Cambuur riep het onheil over zichzelf af met de speelstijl in de tweede helft. Er werd amper druk gezet en de bal werd continu naar achteren gespeeld. Er werd geen initiatief getoond en de nederlaag was volkomen verdiend. ‘’We zijn afgetroefd op felheid en agressiviteit en dat vind ik een heel kwalijke zaak’’, besloot een teleurgestelde Arts.

 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »