Nieuws

Administrator  /  15 maart 2013 23:37  /  Reageer

Bewindvoerder: Geen rekenfout SC Veendam 14-03-2013 Bewindvoerder Gerard Breuker van SportClub Veendam, die dinsdag werd aangesteld nadat de club surseance van betaling aanvroeg, maakt helder dat de clubleiding geen rekenfout heeft gemaakt over de vordering van de Belastingdienst. Deze indruk werd via diverse media gewekt. Breuker noemde een bedrag van 310.000 euro, terwijl interim-directeur Piet Scholtens het eerder deze week had over 229.000 euro. 'Er is zeker geen lijk uit de kast gevallen. Piet Scholtens en boekhouder Sebastiaan Stavasius hadden hun werk goed gedaan. Het punt is dat ik informatie had gekregen van de Belastingdienst, waarover de club op dat moment nog niet beschikte. (bron: scveendam.nl)

(hieronder eerdere berichtgeving:)

'De belastingschuld van Sportclub Veendam is veel hoger dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van bewindvoerder Gerard Breuker.

Breuker werd aangesteld, nadat de club dinsdag surséance van betaling had aangevraagd. Volgens Breuker is de schuld van de club 310.000 euro. Eerder maakte de club zelf bekend dat de schuld 230.000 euro was. Breuker gaat uitzoeken of er nog mogelijkheden zijn om Sportclub Veendam te redden.

Inmiddels heeft de Belastingdienst ook beslag gelegd op de inventaris van de club.SC Veendam heeft surseance van betaling aangevraagd. Dit heeft interim-directeur Piet Scholtens van de club zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Er is een schuld van 229.000 euro.

Beslaglegging en faillissement
Het uitstel van betaling is aangevraagd, omdat de Belastingdienst beslag dreigde te leggen en een faillissement wilde aanvragen. De beslaglegging dreigde afgelopen maandag al, maar er is uitstel verleend tot nader order. Nu er surseance is aangevraagd, zal de Belastingdienst geen beslag meer leggen.

Overleg met bewindvoerder en KNVB
SC Veendam gaat nu overleggen met de bewindvoerder en de KNVB. Het is nog niet bekend wie de bewindvoerder wordt. Om het seizoen af te maken is volgens interim-directeur Scholtens 3,5 ton nodig.

Intrekken licentie
Ondertussen kan de KNVB een procedure starten om de licentie van SC Veendam in te trekken. Deze procedure duurt enige tijd en Scholtens kan niet inschatten hoe groot de kans is dat de KNVB dit doet.

Scholtens stapt niet op
Over zijn eigen positie zegt Scholtens dat hij wil blijven: 'Op mij kunnen ze rekenen'. Maar als de bewindvoerder dit anders ziet, is Scholtens bereid om te vertrekken.

De geschiedenis herhaalt zich
Dit is niet de eerste keer dat SC Veendam surseance van betaling aanvraagt. Op 31 maart 2010 gebeurde dit ook al. Een faillissement kon toen worden afgewend.

(bron: RTV Noord)

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »