Nieuws

Administrator  /  30 maart 2013 07:42  /  Reageer

Alle aanvallende intenties ten spijt verloor Cambuur opnieuw op vreemde bodem, 2-1. Het gaf binnen drie minuten de wedstrijd uit handen.

Na het gedwongen vertrek van Alfons Arts had de technische staf het elftal van Cambuur op diverse plaatsen gewijzigd, Oebele Schokker kreeg de kans op 10 en Nienhuis stond op doel. In de eerste 20 minuten speelde Cambuur met de punt naar voren en het was dan ook niet onlogisch geweest als Cambuur via Tighadouini de score had geopend. Helaas faalde hij in de afronding.

Jason Oost scoorde voor Almere, door een communicatiefout in de Leeuwarder defensie, in de 19e minuut de openingstreffer. Binnen drie minuten viel de 2-0, door een door oud-Cambuurman Charles Dissels benutte penalty. De penalty kwam tot stand door domme verdedigende acties van aanvaller Tighadouini die Rashid Brown onbeholpen tegen de benen schopte.

Onze jongens kregen hierdoor wel even een gevoelige tik.

Het moet gezegd de bedoelingen daarna waren goed, na de pauze werd onder aanvoering van het massaal meegereisde blauw-gele legioen geprobeerd om het verschil snel kleiner te maken. Na een aantal tactische omzettingen in de rust scoorde Cambuur in de 68e minuut de aansluitingstreffer en ging op zoek naar meer. Een gigantisch aantal van 15 corners en legio kansen later stond Cambuur toch met lege handen tegen het stugge Almere City F.C. van Fred Grim.

Hoe zuur ook, Cambuur mag op 2e Paasdag weer vol aan de bak in eigen huis tegen Go Ahead Eagles dat overigens thuis een knappe overwinning behaalde op Sparta Rotterdam.

Door het verlies van Sparta en een gelijkspel van MVV tegen De Graafschap deed Helmond Sport met een thuisoverwinning op FC Eindhoven goede zaken.

Opstelling Almere City FC: Dennis Gentenaar, Cees Toet, Sven Nieuwpoort, Bryan Ottenhoff, Robert Guerain, Hicham Faik, Jason Oost (83. Sem de Wit),Tim Receveur (70. Leroy Resodihardjo), Fabian Serrarens, Charles Dissels (83. Rihairo Meulens), Rashid Browne,

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: Leonard Nienhuis, Wout Droste, Tim Bakens, Martijn van der Laan, Lucas Bijker (81. Martijn Barto), Yuri Rose (46. Mark Diemers), Oebele Schokker, Mohamed El Makrini, Adnane Tighanouini (35. Erik Bakker), Michiel Hemmen, Melvin de Leeuw.

Scheidsrechter: J. (Jeroen) Manschot

Gele kaarten: Hicham Faik (Almere City FC), Wout Droste, Mohamed El Makrini, Adnane Tighanouini (SC Cambuur)

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »