Nieuws

Administrator  /  6 april 2013 00:12  /  Reageer

SC Cambuur heeft vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen van FC Oss. In Leeuwarden werd het na een stormachtige start uiteindelijk 4-1. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had de thuisploeg in de tweede helft de grootste moeite om de Brabanders te bedwingen.

(Tekst: René Smid, foto's: Henk Jan Dijks)

Na de winst op Go Ahead Eagles was het voor Cambuur zaak om ook de wedstrijd erna tegen FC Oss te winnen. Om de aansluiting met de top te behouden en zeker ook om het zelfvertrouwen te doen stijgen. De tegenstander uit Oss verloor van de laatste zeven wedstrijden slechts één en was voorafgaand aan de wedstrijd koploper in de vierde en laatste periode.

Cambuur startte furieus aan de wedstrijd. Al na vijf minuten was het 1-0, toen een verdwaalde voorzet van Erik Bakker ineens in het doel belandde, 22 spelers en 5104 supporters verbaasd achterlatend. De Leeuwarders knalden door en binnen tien minuten kopte Martijn Barto de tweede binnen, na een hoekschop van Adnane Tighadouini. ‘’We verwachtten dat Cambuur enthousiast zou starten en dat is duidelijk gebleken. Het eerste kwartier zijn we totaal overrompeld’’, zei FC Oss-coach Anton Janssen op de persconferentie. Kansen op de derde goal werden gemist en FC Oss kwam terug in de wedstrijd. Een viertal corners was de voorbode van wat zou volgen. In de  21ste minuut stond Cayfano Latupeirissa ineens vrij voor de goal van Leonard Nienhuis en hij faalde niet: 2-1.

Tien minuten voor rust had Tighadouini Cambuurs derde moeten maken, maar na goed doorzetten van Barto en een dito voorzet, maaide hij – net als afgelopen maandag tegen Go Ahead Eagles – finaal over de bal heen. Vlak voor de theepauze was het dan eindelijk raak voor de Vitesse-huurling. Na een schitterend één-tweetje met Oebele Schokker, die de bal over een verdediger wipte en Tighadouini vrij voor de goal zette, kon de aanvaller – zij het in vier instanties – het Leeuwarder publiek laten juichen: 3-1.

De Leeuwarders begonnen nog goed aan de tweede helft. Oebele Schokker kreeg een levensgrote kans, maar twijfelde te lang en de tegenstander kon makkelijk uitverdedigen. Al snel verslapte de concentratie bij de Leeuwarders en was FC Oss de bovenliggende partij. Slordig balverlies, onbegrijpelijke en slechte passes kenmerkten het vervolg van het tweede bedrijf. Het leek op een gegeven moment meer op een parodie van voetbal. De spelers bevonden zich in een flipperkast en schoten zowat elke bal tegen elkaar aan. De Brabanders verzuimden te profiteren, al waren Angelo Simone en Marcel van der Sloot gevaarlijk via afstandsschoten.

In de 88ste minuut bracht interim-trainer Henk de Jong vleugelspits Giovanni Hiwat in het veld, voor de vooral in de tweede helft tegenvallende Tighadouini. Hij had geen tijd nodig om warm te worden, want na een mooie combinatie met Bakker plaatste hij de bal binnen de palen: 4-1. Een gejuich steeg op in het Cambuur-stadion, waar Hiwat zo te zien het hardste schreeuwde, al hangend in de hekken.

‘’Ik ben blij voor kleine Hiwat die de 4-1 binnen schiet. Het is nog een beetje oppervlakkig, maar ik gun het die jongen van harte’’, aldus een tevreden Henk de Jong. 

Ondanks een slordig tweede bedrijf won Cambuur deze wedstrijd met ruime cijfers en kan er na twee overwinningen in vijf dagen tijd worden gesproken van een geslaagde week. ‘’De overwinning is terecht, al valt de score wel wat hoog uit. Het had ook een korfbalwedstrijd kunnen zijn, met 8-4 als uitslag’’, zei De Jong. Door deze driepunter stijgen de Leeuwarders naar de vierde plek, met nog steeds een wedstrijd tegoed. Komende maandag staat het  volgende potje (uit bij FC Dordrecht) alweer op het programma, maar de selectie heeft morgen even vrij. ‘’Het hoeft niet altijd goed te zijn, en de jongens hebben dit gewoon verdiend’’, meende De Jong. Is de weg naar een mooi competitieslot ingeslagen? De tijd zal het leren.

SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Bakens, Van der Laan, Bijker; Bakker, Rose (38. Diemers), El Makrini; Schokker (84.Dijkstra), Barto, Tighadouini (88.Hiwat).

FC Oss: Arends, Görgülü (81.Nelemans), Pique, Koot, Van der Sande, Van der Sloot, Latupeirissa, Janssen, Van den Ouweland, Simone en Teijsse.

Scheidsrechter: Otto.

Scoreverloop: 5. 1-0 Bakker; 9. 2-0 Barto, 21. 2-1 Latupeirissa, 44. 3-1 Tighadouini, 90+ 4-1 Hiwat.

Kaarten: geel: Tighadouini en El Markini.

Toeschouwers: 5104

Man of the Match: Lucas Bijker

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »