Nieuws

Administrator  /  9 april 2013 08:25  /  Reageer

In de knotsgekke eerste divisie, die ook volgend seizoen de naam Jupiler League zal dragen, kan iedereen van iedereen winnen, maar ook verliezen.

Op voorhand kon dus nog niets gezegd worden over het verloop van deze wedstrijd. Gelukkig begon Cambuur lekker aan de wedstrijd in Dordrecht en deed uiteindelijk zeer goede zaken. Onder het toeziend oog van Dwight Lodeweges en Graafschap coach Pieter Huistra won Cambuur voor de derde keer op rij en haakt alsnog aan in de titelstrijd. Bakker bepaalde de eindstand op 0-3.

(verslag: Cambuur.nl, foto's: Henk Jan Dijks)

‘Elke wedstrijd is nu een finale’ en ‘in deze fase van de competitie tellen alleen de punten’ zijn teksten die trainers in de slotfase van de competitie vaak bezigen. Hoewel clichés van de bovenste plank, gold dit vanavond ook voor de tweestrijd tussen FC Dordrecht en SC Cambuur. Met name voor de manschappen van De Jong, Bruin en Van der Heide waren de belangen groot. Het duel dat oorspronkelijk op vrijdag 1 maart 2013 zou worden gespeeld, maar vanwege het trieste overlijden van Theo Bos destijds werd afgelast, eindigde in 0-3.

SC Cambuur begon voortvarend aan de wedstrijd en nam in de achtste minuut al brutaal de leiding. Een steekpass van Oebele Schokker kwam terecht bij de vooruitgesnelde Adnane Tighadouini die de bal voorgaf op Martijn Barto die beheerst de 0-1 binnentikte. Nog geen tien minuten later kreeg diezelfde Oebele Schokker een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar oog in oog met keeper Doedeé schoot hij de bal net naast. Nadat aanvoerder Yuri Rose het veld moest verlaten vanwege een hamstringblessure kwam FC Dordrecht iets beter in de wedstrijd en kwam het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de sterk keepende Leonard Nienhuis, maar zonder succes.

Na rust was het FC Dordrecht dat voortvarend begon, maar de ploeg wist nauwelijks voor serieus gevaar te zorgen. SC Cambuur kwam naarmate de tweede helft vorderde steeds beter in de wedstrijd en werd ook steeds gevaarlijker. In de 62e minuut kwam de verdiende beloning, toen Erik Bakker werd weggestuurd door Oebele Schokker en koelbloedig de 0-2 liet aantekenen. FC Dordrecht speelde daarna alles of niks door een middenvelder te wisselen voor een aanvaller, maar ondanks de wissel bleef SC Cambuur veruit de gevaarlijkste ploeg. Met name Martijn Barto en Giovanni Hiwat waren dichtbij de beslissing, maar hadden het vizier niet op scherp. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Erik Bakker, die de 0-3 maakte uit een terecht gegeven strafschop. Zo pakt SC Cambuur vanavond in het GN Bouw Stadion hele belangrijke punten en staat het na deze overwinning op slechts twee punten van koploper FC Volendam.

Komende zondag staat alweer een belangrijke uitwedstrijd voor de Leeuwarders op het programma. In Doetinchem treedt SC Cambuur aan tegen de Superboeren van Pieter Huistra. De Graafschap behoorde op voorhand met Sparta Rotterdam misschien wel tot dé titelfavorieten in de Jupiler League, maar beleeft tot op heden een teleurstellend seizoen. Enig hoogtepunt in dit seizoen vormde het binnenslepen van de derde periodetitel, maar de club uit de Achterhoek mag geen aanspraak meer maken op de titel. Op 19 november 2012 was Cambuur in eigen huis De Graafschap met 2-0 de baas, laten we hopen dat ook in de uitwedstrijd de Leeuwarders als winnaar het veld verlaten.

Opstelling FC Dordrecht: Stef Doedée, Roderick Gielisse ('46 Amevor), Josimar Lima, Wilmer Kousemaker ('64 Kastaneer), Marvin Peersman, Jeffrey Rijsdijk, Danny Post, Jeffrey Fortes, Andrea Luckermans ('46 Veldwijk), Fouad Idabdelhay, Moussa Kalisse.

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: Leonard Nienhuis, Wout Droste, Tim Bakens, Martijn van der Laan, Lucas Bijker, Erik Bakker, Yuri Rose ('17 Hiwat), Mart Dijkstra, Oebele Schokker ('78 Keurntjes), Adnane Tighanouini, Martijn Barto.

Scheidsrechter: M. Gerritsen

Doelpunten:

'8 Barto
'62 Bakker
'90+2 Bakker (penalty)

Gele kaarten: Tighadouini

Aantal toeschouwers: 1.398

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »