Nieuws

Administrator  /  13 juni 2013 15:45  /  Reageer

(de oefencampagne en het concept-competitieschema vind je ook onder "WEDSTRIJDEN")

Nog even en we gaan weer los in augustus. In de Eredivisie, eindelijk! Vele jaren hebben we daar op moeten wachten. De frustraties zaten hoog bij velen. Zeker na de laatste drie pogingen die elke keer dramatisch eindigde in de laatste minuten van de wedstrijd. Met alle respect, maar Telstar en Emmen hebben we nu wel weer lang genoeg gezien. Tijd voor weer eens wat andere ploegjes. De vaste vrijdagavond is ook niet meer. Dat zal voor sommigen ook wennen zijn. Maar dan kunnen we andere dingen gaan doen, dobbelen in de kroeg of zoiets. 

En we gaan het dit seizoen ook doen op kunstgras. Niet mijn voorkeur, maar het is gewoon niet anders. De kosten werden anders te hoog en Cambuur kan zich nog helemaal niets extra’s veroorloven. Het moet dan maar. Nu is de kwaliteit van kunstgras uiteraard de laatste jaren enorm verbeterd, je hoort het van een heleboel trainers die er al op werken, maar de geur van echt gras, alhoewel diezelfde geur je neusgaten op de tribunes echt niet zal bereiken, zullen we even moeten missen. Mochten we straks naar een nieuw stadion gaan, zullen we er ons hard voor moeten maken dat het echte gras weer terugkomt. Want voetbal hoort gespeeld te worden op echt gras en niet op gemalen kurk of autobanden.

Op dit moment is de BVO hard bezig om een goede selectie bij elkaar te krijgen. Er zullen de komende weken nog heel wat onderhandelingen volgen om met een representatief elftal voor de dag te kunnen komen en de critici en betweters, die al weer roepen dat Cambuur niets in de Eredivisie te zoeken heeft, de mond te snoeren. De geruchtenmachine met betrekking tot nieuw aan te trekken spelers op de diverse fora en social media draait al weer volop. Uiteraard gaan we straks niet meedoen voor Europees voetbal, maar wat zou het mooi zijn als je mee kan komen in het rechterrijtje en lekker bij blijft boven de beruchte rode streep.

De verkoop van seizoenkaarten loopt voorspoedig. Op dit moment zijn er al ruim 6000 verkocht. Dat aantal kan de komende weken alleen nog maar hoger worden, zeker als er straks ook nog een aantal spelers bij komen waar het publiek vertrouwen in heeft. Ik zie de teller straks nog wel eens richting 8000 gaan. Ook hebben ruim 2500 mensen een clubcard aangevraagd dus die willen straks sowieso zo nu en dan een los kaartje kopen. Het stadion zal uitpuilen het komende seizoen, zeker tegen de toppers. Het beton, de cementvoegen en de fundamenten van de tribunes zullen weer kraken in het sfeervolle stadion aan het Cambuurplein.

Op zondag 4 augustus 2013 begint Cambuur met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Om etenstijd, 12.30 uur. Dat wordt een brunch en dan snel naar het stadion. Ook aan al die vreemde aanvangstijden zullen we dan ook weer even moeten wennen. Alles voor de kijkcijfers. 

De slapende reus is weer wakker en we gaan er van uit dat ie ook wakker blijft en niet weer in een coma verdwijnt.

Laten we er weer een ouderwets feestje van gaan maken het komende seizoen, waarbij het Cambuurstadion, ook weer als vanouds, een onneembare vesting zal gaan worden waar de tegenstanders met knikkende knieën en met de dunne in de broek naar toe zullen gaan.

FORZA CAMBUUR!

Clint

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »