Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  1 augustus 2013 13:35  /  Reageer

Na de waterschade op 20 januari is het NAC museum noodgedwongen gesloten geweest. De schade aan de collectie was gelukkig bijzonder klein, maar aan het museum zelf des te groter. De volledige vloer en het systeemplafond moesten gesloopt worden. De rijke historie van NAC moet uitgedragen worden, en daarom moet het NAC museum weer open. De plannen zijn daarbij ambitieus. De definitieve plannen volgen later deze zomer, duidelijk is wel dat we niet zomaar de schade willen oplappen, maar beter en mooier uitgerust dan ooit tevoren de deuren openzetten voor het publiek. Deels willen we dit bekostigen door zoveel mogelijk zelf te doen en de hulp en expertise in te roepen van NAC supporters (timmerlieden, elektriciens, loodgieters, schilders etc). Maar ook met zelfredzaamheid en met hulp vanuit de NAC supporters ontkom je er niet aan werkzaamheden door professionele bedrijven uit te laten voeren. Hierdoor is in elk geval duidelijk dat het meer geld kost dan waar het museum nu over beschikt. We willen dus geld genereren, op allerlei manieren. Een ervan is een fietstocht rondom Cambuur - NAC, van Breda naar Leeuwarden, van Rat Verleghstraat naar Cambuurplein. Wilbert Weterings en Riny Heimans, beiden vrijwilligers van het NAC museum en fanatieke supporters, gaan de 250 km afleggen en willen zich laten sponsoren. Per kilometer of een vast bedrag. Een fietser of beiden, alles is welkom! Ze gaan op gewone fietsen en vertrekken zaterdag 3 augustus om half 1 vanaf het NAC stadion en hopen 4 augustus om half 1 als de wedstrijd begint aanwezig te zijn in Leeuwarden. We fietsen dus 's nachts gewoon door voor de 24 uur voor het NAC museum! Kijk op Facebook voor informatie op: Fietsen voor het NAC museum.

Supportersvereniging NAC

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »