Nieuws

Administrator  /  15 september 2013 08:13  /  Reageer

Cambuur heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. In een bijna uitverkocht stadion waren Michiel Hemmen en Jason Davidson (eigen goal) de doelpuntenmakers. De Leeuwarders hebben nu acht punten na zes wedstrijden.

(Tekst: René Smid, foto's: www.dijksfotografie.com)

De Almeloërs begonnen scherp aan de wedstrijd en zetten direct druk, waar Cambuur enige moeite mee had. De mogelijkheden waren aan beide kanten echter schaars.

Na een half uur counterde Heracles gevaarlijk, maar Thomas Bruns schoot net voorlangs. Enkele minuten later kreeg ook Cambuur een mogelijkheid uit een tegenstoot en ook die werd niet benut. De voorzet van Bakker was matig en keeper Pasveer kon er makkelijk tussen komen. ‘We waren in de eerste helft veel te angstig en hadden niet het lef dat we de laatste weken wel toonden’, zei Heracles-trainer Jan de Jonge tijdens de persconferentie.

Het venijn zat voor de thuisploeg in de staart. Eerst kreeg Hemmen de bal via Lucas Bijker aangespeeld, maar hij vond Pasveer op zijn weg. In de 42ste minuut was het alsnog raak voor de spits. Marcel Ritzmaier zette de bal voor en Hemmen kon volledig vrij binnenkoppen: 1-0, tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft duurde het even voor de wedstrijd weer op gang kwam. De Heraclieden voetbalden net iets makkelijker en dwongen Cambuur tot verdedigen. De ploeg van trainer Jan de Jonge kwam evenwel niet tot grote kansen. Gelukkig voor Cambuur is er in zulke fases van een wedstrijd altijd nog de twaalfde man, die de mannen ook zaterdagavond weer fanatiek ondersteunde. ‘We zaten echt in de problemen de eerste 25 minuten’, vond Dwight Lodeweges. ‘We kwamen niet onder de druk uit en moesten ver terug. ‘Heracles is een heel andere tegenstander dan PSV. Thuis tegen Heracles verwacht het publiek iets, in tegenstelling tot de wedstrijd bij PSV, waar je niets te verliezen hebt.’

De steun van de aanhang was niet zonder effect, want de power kwam terug en de ingevallen Kevin Brands kreeg al gauw een scoringskans. Aan de rechterkant van het strafschopgebied besloot hij maar eens uit te halen, maar zijn inzet belandde op de paal. In de 82ste minuut besliste Cambuur de wedstrijd. Kevin Brands stuurde Marcel Ritzmaier de diepte in en de PSV-huurling zag zijn voorzet prima van richting worden veranderd door Jason Davidson: 2-0. ‘De wedstrijd is in grote lijnen terecht door Cambuur gewonnen. Ze hadden meer durf, een enthousiast publiek en voetbalden bij vlagen beter. Ik vind het op dit moment een heel aardige ploeg’, was Jan de Jonge lovend.

De komende weken volgen twee uiterst belangrijke wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en natuurlijk DKV. De ploeg van Dwight Lodeweges zal in ieder geval met vertrouwen naar die potjes toeleven. ‘Ik ben trots op het ploegje dat ze het zo gedaan hebben. Het was niet flitsend, maar wel spannend en enerverend. We zijn heel blij met de uitslag.’

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »