Nieuws

Administrator  /  17 september 2013 16:57  /  Reageer

Statement SC Cambuur BVO & SCS Kern van Cambuur inzake prijsstelling buscombi’s

Als echte volksclub nemen wij de mening van onze supporters zeer serieus. Zij zijn het die SC Cambuur maken tot de prachtige club die het is, en het is dan ook onze taak om onze supporters zo goed mogelijk te faciliteren en de juiste voorwaarden te scheppen waardoor elke supporter kan genieten en betrokken  blijven bij zijn/haar club.

Toen er zo’n twee weken geleden onrust ontstond over de prijsstelling van de buscombi’s naar Deventer en H'veen hebben de club en de Kern van Cambuur dan ook direct een afspraak gemaakt om te kijken wat we kunnen doen (binnen de beperkingen) om deze onvrede weg te nemen.

Want het moge duidelijk zijn; ook wij als club en supportersvereniging vinden de prijsstelling van met name de buscombi naar Deventer aan de hoge kant. Wie denkt dat de club echter winst maakt op onze uitsupporters, heeft het mis. De prijs van een buscombi is opgebouwd uit de kosten van een toegangskaart, de huur van een bus met chauffeur, de kosten van twee stewards en een professionele beveiliger. Dit laatste heeft te maken met de nog altijd niet hele goeie naam die we als club hebben door de gebeurtenissen uit het verleden, waardoor de busmaatschappij deze regel verplicht stelt.

Ook andere busmaatschappijen uit de regio leggen ons deze maatregel, en in sommige gevallen zelfs nog strengere maatregelen, op. De vaak gehoorde bewering dat busmaatschappijen uit de regio stukken goedkoper zouden zijn is dan ook niet waar. Want uiteraard hebben wij als club ook deze en andere mogelijkheden onderzocht.

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat we het enorm belangrijk vinden om met zoveel mogelijk supporters af te reizen naar uitwedstrijden. We hebben immers allemaal hetzelfde belang; onze spelers en staf zoveel mogelijk steunen en met z’n allen SC Cambuur op de kaart zetten.

Het is dan ook om die reden dat we als club en supportersvereniging besloten hebben om in het vervolg  een vaste, lagere prijstelling voor de buscombi’s te hanteren. Voor de rest van het seizoen worden de volgende, vaste prijzen gehanteerd bij een (opgelegde) buscombi:

€ 30,00 voor leden van de ‘Kern van Cambuur’
€ 35,00 voor niet-leden

Deze nieuwe prijsstelling gaat al in bij de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Go Ahead Eagles. Supporters die al een kaartje voor deze wedstrijd hebben gekocht kunnen bij de administratie van het Cambuur Stadion het verschil terugkrijgen.

Gezien de vaak grote afstanden die we als Leeuwarder voetbalclub af moeten leggen bij uitwedstrijden, moet er bij deze prijsstelling een behoorlijk bedrag per supporter worden bijgelegd. Deze kosten zullen gezamenlijk worden gedragen door de club en de ‘ Kern van Cambuur’ om onze supporters op dit gebied te ontzien.

Wij hopen dan ook dat we in de toekomst op de massale steun van onze supporters mogen rekenen en dat we er met zijn allen alles aan gaan doen om onze mooie club in de Eredivisie te houden!

Met sportieve groet,

Directie SC Cambuur & Supportersvereniging ‘ Kern van Cambuur’

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toelichting van de Kern van Cambuur op de verlaging tarieven buscombi’s

Naar aanleiding van de terechte onvrede over de prijzen van de buscombi’s is de Kern van Cambuur hierover in gesprek gegaan met de BVO. De Kern van Cambuur wil uiteraard een zo laag mogelijke tarifering voor de buscombi’s zodat er zoveel mogelijk supporters meegaan naar uitwedstrijden.

We hebben dan ook gevraagd waarom de prijzen voor de buscombi’s dit seizoen zo hoog zijn.

In eerste instantie hadden we vanuit de Kern van Cambuur besloten om de buscombi naar Eagles-uit te sponsoren door  €5,- per lid bij te leggen. Na twee weken overleg gevoerd te hebben met de BVO hebben we gezamenlijk besloten om bij alle buscombi’s mee te financieren.

De prijzen voor de buscombi’s bedragen voor de rest van dit seizoen met onmiddelijke ingang nu € 30,00 voor leden van de ‘Kern van Cambuur’ en € 35,00 voor niet-leden.

Dit betekent dus dat je bij 2 uitwedstrijden en 2 bier je lidmaatschap voor de Kern van Cambuur er al uit hebt en naast deze korting onder andere ook nog 4 keer per jaar het fraaie supportersmagazine ’t Hertsje ontvangt, en het mede mogelijk maakt dat we sfeeracties kunnen uitvoeren. Daarnaast financiert de BVO ook mee.

De prijzen gaan direct in en gelden dus ook al voor Eagles-uit. Onze mannen verdienen in Deventer een propvol uitvak en de steun van onze fanatieke aanhang.

SCS Kern van Cambuur

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »