Nieuws

Administrator  /  27 oktober 2013 09:06  /  Reageer

'Volledig verdiend' doet de prestatie van Cambuur tegen Utrecht eigenlijk nog tekort. De Domstedelingen kwamen er zeker in de tweede helft niet meer aan te pas en Cambuur walste er met 3-1 overheen. 

(Tekst: René Smid, foto's: www.dijksfotografie.com)

Marcel Ritzmaier zorgde voor de grootste opluchting in Leeuwarden. In de blessuretijd stond Cambuur met 2-1 voor en counterde het. De PSV-huurling bleef ijzig kalm en stiftte de bal van buiten het strafschopgebied op fabuleuze wijze in de kruising. De derde overwinning van het seizoen was een feit en bovendien heel belangrijk, aangezien concurrenten ADO Den Haag en NEC al hadden gewonnen.

De bezoekers begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en kwamen na tien minuten op voorsprong via een doelpunt van Yassin Ayoub. Daarna kantelde het spelbeeld en werd Cambuur steeds gevaarlijker. 

Jody Lukoki was bij bijna elke Cambuur-aanval betrokken, en ook al zag hij zo nu en dan een medespeler over het hoofd, hij zorgde wel voor de meeste dreiging. Het resulteerde in mogelijkheden voor Michiel Hemmen, Kevin Brands, Erik Bakker en de Ajax-huurling zelf. Gert Kruys, oud-trainer van Cambuur, was lovend over de Leeuwarders. ,,Ik ben onder de indruk van de ploeg. Cambuur speelt heel erg goed.''

Cambuur ging na de rust verder waar het in de eerste helft gebleven was. Aanvallen was het credo en na een uur spelen beloonde Cambuur zichzelf dan eindelijk: sneltrein Lukoki denderde weer eens langs zijn tegenstander en zag zijn inzet eerst nog gekeerd worden door Robinn Ruiter, maar de rebound was voor Michiel Hemmen: 1-1. 

Het terugkerende patroon van goed voetballen en verliezen begon toch te knagen, ook bij trainer Dwight Lodeweges. ,,Ik zag wel een beetje op tegen deze wedstrijd, omdat je drie keer op rij hebt verloren. Het is ook lastig voetballen tegen Utrecht, Na de achterstand en met de drie nederlagen in het achterhoofd kan ik de jongens alleen maar complimenten geven. Ze zijn doorgegaan met voetballen en overeind gebleven.''

Tien minuten voor tijd was er de langverwachte voorsprong. Bakker kreeg de bal mee en met een beetje geluk - keeper Ruiter zat er nog aan - zag de middenvelder de bal in het doel verdwijnen: 2-1. 

Het was een ware heksenketel in Leeuwarden. De 9.620 Cambuur-supporters stonden fier achter hun ploeg en ondersteunden de spelers hartstochtelijk. Utrecht kwam er niet aan te pas en de 3-1 zat er ook aan te komen. Uit een counter besliste Ritzmaier de wedstrijd met een wonderschone stift. 

FC Utrecht-trainer Jan Wouters was kort in zijn wedstrijdanalyse. ,,Ik kan heel kort zijn, we zijn geen moment in de wedstrijd geweest en hebben voetballend niks klaar kunnen maken. Een verdienste van Cambuur, maar we leverden vrije ballen in en gaven counters weg. Er zijn een paar jongens door de mand gevallen en dat is heel teleurstellend. Hier wil ik het bij laten. Dan kan Dwight zijn verjaardag vieren.''

Cambuur komt door de overwinning op twaalf competitiepunten en passeert Utrecht op doelsaldo op de ranglijst. Komende dinsdag is NAC Breda de tegenstander in het bekertoernooi en in het weekend erop wacht de kraker tegen Feyenoord. Eerst maar genieten van deze punten en een paar biertjes!

Forza Cambuur!

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »