Nieuws

Administrator  /  3 november 2013 20:13  /  Reageer

In een uitverkocht stadion heeft Cambuur de tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. Feyenoord was effectiever en won met 0-2 in Leeuwarden.

(Tekst: René Smid, foto's: www.dijksfotografie.com)

Cambuur joeg Feyenoord in de eerste helft over het hele veld en verdiende – zoals we praktisch elke week schrijven – een voorsprong. Na acht minuten spelen had PSV-huurling Marcel Ritzmaier moeten scoren. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Erik Bakker, maar stuitte op doelman Erwin Mulder.

Halverwege de eerste helft verloor Miquel Nelom de bal aan Michiel Hemmen, die opstoomde en kon afgeven op Kevin Brands, maar zijn pass kon worden weggewerkt door Stefan de Vrij. Cambuur zette veel druk en had het meeste balbezit, maar de voorzetten waren van een te matig niveau om Feyenoord echt in de problemen te brengen. In de 38ste minuut had Erik Bakker een doelpunt kunnen maken, maar zijn inzet verdween net naast het doel van Mulder.

Feyenoord is nog altijd een topclub, maar straalde dat totaal niet uit in de eerste helft. Het speelde afwachtend en stond zo nu en dan met acht man rond de eigen zestien. Feyenoord-trainer Ronald Koeman was niet blij. ,,Ik ben zeer ontevreden over de eerste helft, ondanks dat we onterecht de 0-1 maakten. We misten bepaalde rust in balbezit en speelden niet agressief, terwijl we wisten wat we konden verwachten. Je laat je aftroeven op basis van enthousiasme en inzet en dat is heel teleurstellend'', aldus Koeman.

Promovendus Cambuur was de betere ploeg en het was dan ook verrassend dat de bezoekers vlak voor rust op voorsprong kwamen. Na de eerste fatsoenlijke Feyenoord-aanval belandde de bal bij Lex Immers, die zijn eerste mogelijkheid van de middag benutte: 0-1. ,,Cambuur kreeg vier heel goede kansen en had moeten scoren'', dacht Koeman. Cambuur-coach Dwight Lodeweges was het met hem eens. ,,We hebben de eerste helft heel goed gevoetbald en vonden de vrije man gemakkelijk. Je moet die kansen binnenschieten, maar dat doe je niet. Vlak voor rust stampen ze er overheen en maken ze de 0-1.''

In de tweede helft gebeurde er weinig. Beide ploegen gaven weinig weg en Feyenoord leek tevreden met de 0-1 voorsprong. Koeman: ,,We speelden beter in de tweede helft. Cambuur had het moeilijker om mogelijkheden te creëren.''

Invaller Mitchell te Vrede maakte aan alle illusies een einde door de 0-2 via de lat binnen te koppen.

Hij kon Wout Droste in de lucht simpel aftroeven. Feyenoord was vandaag vele malen effectiever. Twee kansen, twee doelpunten. Cambuur stelde er in de laatste fase van de wedstrijd te weinig tegenover en zag El Makrini en Hemmen geblesseerd uitvallen.

Het vuur waarmee Cambuur in de eerste helft speelde, was in de laatste 45 minuten verdwenen. Verder dan een paar voorzetten en corners kwam de thuisploeg niet. De niet fitte Hemmen kon geen potten breken en Lukoki had het lastig met zijn tegenstander Bruno Martins Indi. De Rotterdammers speelden de wedstrijd professioneel uit en gaven weinig weg.

Pas aan het einde van de wedstrijd kreeg Cambuur via Leeuwin nog enkele mogelijkheden. In de 87ste minuut kreeg de aanvoerder de bal na een hoekschop van Ritzmaier tegen de rug aan en verschalkte hij bijna Mulder, maar die stond goed op te letten. In de tweede minuut van de blessuretijd stoomde Leeuwin op en dwong hij de Feyenoord-keeper nog tot een redding.

De tweede helft wilden we het voetbal van de eerste helft doorzetten, maar de 0-2 was de mokerslag voor deze ploeg. Er hangt een rouwsluier over de uitslag, want het is niet leuk om te verliezen. Het had gewoon gekund en we hebben het niet gedaan.''

Het zat er dus niet in voor de Leeuwarders, die dapper hebben gespeeld, maar net het vernuft misten om Feyenoord pijn te doen. ,,De drie punten zijn prettig, maar het was in de eerste helft Feyenoord-onwaardig'', besloot Koeman de persconferentie. Dwight Lodeweges vertelde de aanwezige pers gewoon door te gaan op de ingeslagen weg. ,,We zijn nu een beetje down, maar zijn gewoon op de goede weg en gaan zo door.''

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »