Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  27 januari 2014 14:09  /  Reageer

In een wedstrijd waarin Cambuur tegenstander DKV geen kans heeft gegeven, wonnen de Leeuwarders volledig verdiend met 3-1.

Tekst: René Smid

,,Fantastisch! Dit is gewoon mooi. Je kunt ook niet twee keer verliezen natuurlijk'', lachte Lucas Bijker na de wedstrijd. Het feest begon al na vier minuten, toen Elvis Manu zijn tegenstander Chris Kum te snel af was en de bal met een schitterende lob over doelman Kristoffer Nordfeldt wipte: 1-0. Het Cambuur-stadion ontplofte en het gejuich zal kilometers verderop te horen zijn geweest. Supporters die geen kaartje hadden, stonden op het Cambuurplein en staken knetterend vuurwerk af. ,,De 1-0 gaf het team een enorme boost en we hebben de hele wedstrijd gedomineerd'', zei Elvis Manu na afloop. ,,Ik wil mezelf bewijzen, goed spelen en ben blij dat ik hier de kans krijg.''

Jody Lukoki had de score binnen een kwartier moeten verdubbelen, maar kreeg de bal op zijn knie en deze schoot over de achterlijn. In de 16e minuut was er een mogelijkheid voor Hakim Ziyech, maar Leonard Nienhuis stond op zijn post en redde knap. Vlak voor rust belandde een vrije trap van Marcel Ritzmaier bij de nieuwe spits Bartholomew Ogbeche, die daar wel raad mee wist en de 2-0 binnen knikte. ,,Ik heb de hele week van mijn ploeggenoten aangehoord hoe belangrijk deze wedstrijd is. Ze hadden het alleen maar over de derby en ik moet zeggen: de sfeer was fantastisch. De supporters waren de twaalfde man en hielpen ons om de wedstrijd te winnen'', glunderde Ogbeche.

De 2-0 ruststand was volledig verdiend. DKV kwam er niet aan te pas en Alfred Finnbogason en Joey van den Berg liepen enkel te zuigen en maakten constant overtredingen. Finnbogason had geen schijn van kans tegen het sterke blok Van der Laan-Leeuwin.

Waar een ieder een aanvallend DKV verwachtte aan het begin van de tweede helft, kwam daar niets van. Cambuur bleef het initiatief houden en de bal rustig rondspelen. In de 61ste minuut besloot Ziyech eens te schieten, maar hij produceerde een slap rollertje. Twintig minuten voor tijd was er de definitieve nekslag. Jody Lukoki denderde alleen op Nordfeldt af en scoorde beheerst: 3-0. ,,We hebben de tikken steeds op de goede momenten uitgedeeld. Met 3-0 is de wedstrijd gespeeld'', zei Manu.

Marco van Basten was kort in zijn analyse: ,,Het was een terechte nederlaag, het initiatief lag bij Cambuur. We waren niet in staat om het Cambuur moeilijk te maken. Dat was eigenlijk mijn conclusie. Terechte overwinning voor Cambuur. Punt.''

Ook Dwight Lodeweges was kort van stof. ,,We hebben heel volwassen gespeeld en hun sterke punten kunnen neutraliseren. De spelers durfden te voetballen. Tegen NAC voor de winterstop deden we alles maar half en dat is nu veel beter. We zijn hier zielsgelukkig mee, ook voor de supporters. Zij steunden ons fantastisch.''

Oh ja, Finnbogasson scoorde tussendoor nog, maar dat doet er weinig toe.

DERBYWINST! Daar draait het allemaal om. Drie heerlijke punten.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »