Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  5 februari 2014 10:15  /  Reageer

De eredivisie ligt op 22 en 23 maart een heel weekend stil. Er zijn te weinig politiemensen beschikbaar om de veiligheid rondom de voetbalwedstrijden te garanderen. Dit vanwege de nucleaire top die er in Den Haag plaats heeft op 24 en 25 maart.

De doorgang van de wedstrijden was al onzeker, maar de burgemeesters van de negen speelsteden hebben nu de knoop doorgehakt.

Ook de halve finale van de beker tussen AZ en Ajax (op 26 of 27 maart) staat op losse schroeven.

Opheldering

De KNVB heeft een brandbrief gestuurd naar minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), waarin de bond om opheldering vraagt. Tevens verzoekt het voetbalorgaan dat de beslissing door de burgemeesters (Alkmaar, Enschede, Heerenveen, Eindhoven, Waalwijk, Groningen, Utrecht, Almelo en Deventer) wordt teruggedraaid.

Op de website van de KNVB legt de bond uit dat, om de druk op de politie te verlagen, er in dat weekeinde juist "uitsluitend laagdrempelige wedstrijden buiten de Randstad zijn gepland. Daarmee kwam de KNVB tegemoet aan de wensen van de overheid."

Gesprekken

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie zijn de gesprekken over de speelronde met de KNVB gaande. De minister wil volgens de woordvoerder dat zoveel mogelijk wedstrijden kunnen doorgaan, maar dat wel "verantwoord" zijn. Uiteindelijk hebben de burgemeesters van de speelsteden er het laatste woord over, aldus het ministerie.

(bron: nos.nl)

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »