Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  6 februari 2014 08:47  /  Reageer

Cambuur deed gisteravond de punten cadeau aan PSV.

Wederom een erg zure nederlaag, er had meer in gezeten, maar dat is het verhaal van Cambuur dit seizoen. Thuis werd er met 1-2 van PSV verloren.

Tekst: René Smid

Cambuur-trainer Dwight Lodeweges wilde PSV op de sodemieter zitten en dat was precies wat er gebeurde in de eerste helft. Er werd meteen druk gezet en dat leverde al na twee minuten een voorsprong op. Uit een hoekschop scoorde Elvis Manu de 1-0. ,,Het begin was iets anders dan we gehoopt hadden'', zei PSV-trainer Philip Cocu, met gevoel voor understatement. Vroeg in de wedstrijd zware tegenslag. We waren voorbereid op een agressief Cambuur en we kregen een tik toen zij scoorden.

Bartholomew Ogbeche raakte geblesseerd en moest al vroeg opgeven. Uiteraard hoopt het Leeuwarder publiek dat de blessure alleszins mee blijkt te vallen, dit moet medisch onderzoek vandaag uitwijzen. Ogbeche werd vervangen door de vaak geblesseerde en nu weer herstelde Cambuur-topscorer Michiel Hemmen.

In de 35ste minuut werkte Karim Rekik invaller Michiel Hemmen naar de grond en een minuut later torpedeerde Jeffrey Bruma Hemmen ook bijna. Hij kwam met gestrekt been in en doorkliefde bijna het hoofd van de Cambuur-spits.

PSV zette wel aan in de eerste helft, maar kwam niet tot kansen. Cambuur redde het steeds net achterin. Tot de 38ste minuut. Doelman Leonard Nienhuis had nog geen fout gemaakt en heerste in de goal, maar zat mis bij een vrije trap. Jeffrey Bruma kopte binnen: 1-1. ,,Voetbal wordt beslist op details. We krijgen goals tegen door fouten'', aldus Lodeweges. ,,We hadden problemen met het middenveld van ons en PSV kreeg daardoor veel vrijheid.''

Cambuur joeg PSV in de eerste minuten van de tweede helft over het hele veld en dat leek ook een voorsprong op te leveren, maar niets was minder waar. Lukoki bewees in de 51ste minuut weer eens dat hij met oogkleppen op voetbalt. Een schitterende uitbraak van Cambuur had de 2-1 moeten opleveren, maar Lukoki ging voor eigen succes en zag de volledig vrijstaande Elvis Manu over het hoofd, die de bal met z'n jongeheer in het doel had kunnen tikken. Hemmen ontplofte en ook het publiek was woest op de Ajax-huurling. Dit was DE kans om PSV pijn te doen. ,,Jody had die bal alleen maar breed hoeven leggen en dan was het 2-1 geweest'', zag ook Lodeweges. 

Het eerste foutje achterin bij Cambuur werd in de 61ste minuut direct afgestraft door PSV. Elvis Manu verdedigde mee en liet zich aftroeven. Luciano Narsingh zette de bal voor en Jurgen Locadia waande zich even alleen op de wereld, zo vrij stond de spits: 1-2. De bezoekers kregen meteen nog een kans, maar scoorden niet. Cocu: ,,Het bleef 1-2 en Cambuur ging met vier aanvallers spelen. Ze hadden veel dreiging, maar we zijn er goed mee omgegaan. De counter konden we niet uitspelen en het bleef daardoor spannend.''

Lodeweges betreurde het verlies. ,,We hebben absoluut niet verdiend te verliezen, want PSV was kwetsbaar. We hadden grip op de wedstrijd. Ik vind dat wij de baas waren op het veld en PSV hebben weggedrukt.'' Natuurlijk is het geen schande om thuis van PSV te verliezen. Maar met de gedachte dat ploegen als NEC, RKC en ADO wekelijks punten pakken tegen topploegen, moet er eens gestunt worden. Een puntje uit bij PSV was leuk, maar thuis verliezen van Feyenoord en Ajax had niet gehoeven. Dwight Lodeweges: ,,Ik vind het erg jammer dat we van die ploegen hebben verloren. Er had inderdaad meer in gezeten. Van Ajax verliezen we bijvoorbeeld in blessuretijd. We hebben resultaten nodig. Het zijn nu verloren punten tegen die topclubs.''

De komende weken krijgt Cambuur de kans zich te revancheren voor het verlies tegen PSV. ,,We moeten ons nu klaarmaken voor Heracles, PEC Zwolle en Roda JC'', besloot Lodeweges. Wedstrijden tegen concurrenten waar punten gepakt MOETEN worden.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »