Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  2 oktober 2014 14:00  /  Reageer

SC Cambuur kwam afgelopen zondag tegen Excelsior niet verder dan een gelijkspel. Op Woudenstein werd het 1-1. Onze jongens speelden vooral in de eerste helft een draak van een wedstrijd. Zaterdag, thuis tegen FC Dordrecht (17) wat thuis met maar liefst 2-6 van Vitesse verloor, moet het anders.

Henk de Jong: ,,Ik ben blij met het gelijkspel tegen Excelsior. We speelden slap en verdienden het niet om te winnen. Dat we toch nog een punt wisten te pakken, is mooi meegenomen. Hopelijk is de zwakke vertoning een goede les voor de confrontatie met FC Dordrecht. Willen we zaterdag winnen, dan moet het anders. Dat lijkt me duidelijk. FC Dordrecht is een lastige ploeg.’
Brandts: ,,Cambuur is gebrand op een overwinning. Het zal een moeilijk avondje worden, maar we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen. Er liggen altijd kansen. Wel vind ik dit Cambuur beter dan vorig seizoen. Ze hebben ervaring in de eredivisie opgedaan en zijn als team sterker geworden. Cambuur scoort vrij makkelijk en is fysiek sterk. Maar ook FC Dordrecht kan goed voetballen. De forse uitglijder tegen Vitesse is een incident. Daar lig ik niet wakker van. Gelet op het verschil in begroting en de kwaliteit op het veld, moest Vitesse gewoon winnen. Wat het in Leeuwarden wordt, is afwachten. Maar ik reken op een mooi resultaat. Op een open wedstrijd met twee ploegen die willen voetballen. Eén ding is zeker: we laten ons niet verrassen. We moeten vanaf het begin scherp zijn. Geconcentreerd spelen, 90 minuten lang. Dat lieten we tegen Vitesse na.’’

Thuis tegen Dordrecht word je geacht te winnen, vorig jaar hebben we zulke wedstrijden niet per definitie gehad. Dordrecht is echter geen makkelijke ploeg wat al zijn punten in uitduels heeft gehaald. Afgaande op de trainingen lijkt het dat Narsingh dan eindelijk in de basis gaat beginnen. Hemmen is geschorst (4 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk) na zijn vermeende elleboogstoot tegen Sander Fischer afgelopen zondag. Hemmen ging niet in beroep tegen de late uitspraak: ,,Weinig nut. Blijf er wel 100% bij dat ‘t geen bewuste elleboog was.”. De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel.
Vermoedelijke opstelling Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker en Vytas;
El Makrini, Bakker, Rusnak; Narsingh, Ogbeche, De Ridder

De noordtribune is weer helemaal uitverkocht en voor de overige tribunes zijn nog enkele kaarten te koop. De tap in supportershome ’t Hertje stroomt vanaf 17.45 uur.

Dit duel werd een keer eerder in de eredivisie gespeeld: op 16 januari 1993 wonnen we met 5-0 na goals van Jack de Gier (2x), huidig technisch manager Marcel Keizer, Michael Mols en Ben Spork. In ons kampioenjaar in de Juup wonnen we met 2-1 en 0-3 van de Schapenkoppen.
&feature=youtu.be

foto's: www.dijksfotografie.com
 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »