Nieuws

Administrator  /  24 oktober 2014 16:47  /  Reageer

Zondag 26 oktober a.s., 12.30 uur (Wintertijd) is het weer Matchday!

Na de Derby-thriller wacht weer een prachtig affiche: Cambuur – Feyenoord, oftewel volksclub tegen volksclub!

Korte terugblik op de Derby

Ruim 4.000 Cambuursupporters bij de laatste training om onze Cambuurmannen nog maar eens duidelijk van de importantie van deze wedstrijd te overtuigen.

En Dé Derby was me er eentje! Eentje met alle ingrediënten en waarin Cambuur verdienstelijk een punt meenam naar de hoofdstad. 

De vele juichende Leeuwarders in de thuisvakken die meededen met het uitvak, prachtige sfeeracties en een zinderend wedstrijdverloop. Na een behoorlijk valse start, waarin Cambuur niet scherp genoeg bleek en van geluk mocht spreken dat het voor Nienhuis slechts bij een gele kaart bleef, liep ons cluppie direct na rust, door een eigen doelpunt, zelfs tegen de onnodige achterstand van 2-0 aan.

Door bij vlagen prima voetbal en de rust te bewaren toonde Cambuur zich veerkrachtig genoeg en werd de wedstrijd omgebogen naar een 2-2 gelijkspel. Er waren zelfs een aantal prima kansen op de 2-3.

Na afloop een geweldige ontvangst op het Cambuurplein waar ook weer meer dan 1.000 supporters onze club opwachtten.Het was weer een weekje waarin de grote kracht en potentie van Cambuur tot uiting kwam. Geweldig! Overigens is er geen één Cambuursupporter opgepakt of staande gehouden tijdens deze middag. Meneer Ferd Crone, leest u even mee?

Dan nu weer het vizier op zondag. Feyenoord komt op bezoek.

Wie aan het begin van dit seizoen had gezegd dat SC Cambuur na negen speelronden 16 punten zou hebben en op de derde plaats in de Eredivisie zou staan, was waarschijnlijk door velen in Leeuwarden voor gek verklaard. Na de derby, waarin SC Cambuur zich toch wel de morele winnaar mocht noemen een wedstrijd tussen de huidige nummer drie en nummer acht van de Eredivisie, Feyenoord. 

Afgelopen seizoen was Feyenoord één van de weinigen der bezoekende clubs die wél wisten te winnen in het Cambuur Stadion. In een duel waarin Cambuur de eerste helft het betere van het spel had, won de club uit Rotjeknor uiteindelijk met 0-2.

Het vizier moet dus op scherp bij de geel-blauwen!

Met een Europese ervaring rijker en een illusie armer is Feyenoord vrijdag teruggekeerd uit Kroatië, waar de ploeg donderdagavond, ondanks bij vlagen aardig spel, ten onder ging tegen HNK Rijeka (3-1).

Rutten beseft dat de wedstrijd in Rijeka, die werd gespeeld op een zeer zwaar veld, veel kracht heeft gekost. ‘De fysieke inspanning was groot, daarom ben ik benieuwd hoe we dit aanstaande zondag gaan oppakken als we op bezoek gaan bij Cambuur. Het zal niet makkelijk worden, maar we hebben eerder dit seizoen laten zien dat we goed kunnen omgaan met een ritme van spelen op donderdag en zondag. Dat biedt vertrouwen voor onze komende wedstrijd.’

Het meespelen van Daniel de Ridder, die deze week veelal apart van de groep trainde, is volgens trainer De Jong nog niet geheel zeker. Bij Feyenoord zal publiekslieveling Elvis Manu hoogstwaarschijnlijk in de basis starten. De linksbuiten, die vorig seizoen in the picture speelde bij Cambuur en zich inmiddels in de basis heeft gespeeld in Rotterdam, gunnen wij nog vele goals voor Feyenoord, echter wat ons betreft mag dat zondag wel weer even achterwege blijven.

We gaan voor niets minder dan de winst!

FORZA CAMBUUR!

Kom op tijd want de wedstrijd is weer stijf uitverkocht. Iedereen met een geel-blauw hart en een ticket voor de wedstrijd is natuurlijk weer van harte welkom in Supportershome 't Hert, vanaf 10.30 uur!

(let op: zaterdag- op zondagnacht gaat de wintertijd weer in, de klok gaat een uurtje achteruit, iedereen kan dus een uurtje langer slapen maar zorg dat je je niet verslaapt gezien de vroege aanvangstijd van 12.30 uur)

Vermoedelijke opstelling Nienhuis (doel); Pereira, Reijnen, Bijker en Vytas (achter); El Makrini, Rusnák en Van de Streek (midden); Narsingh, Ogbeche en De Ridder (Meleg)(voor).

Scheidsrechter: Braamhaar

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »