Nieuws

Administrator  /  27 oktober 2014 07:17  /  Reageer

Cambuur heeft in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet weten te imponeren. De Rotterdammers waren simpelweg net iets beter en vooral degelijk: 0-1.

TEKST: RENÉ SMID, FOTO'S: WWW.DIJKSFOTOGRAFIE.COM

Cambuur begon niet lekker aan de wedstrijd. Feyenoord zette snel druk en de Leeuwarders kwamen in de derde minuut al goed weg. Een boogballetje belandde bij Tonny Vilhena, die doelman Leonard Nienhuis testte. Hij redde echter knap. In de tiende minuut van de wedstrijd moest Dejan Meleg het veld al geblesseerd verlaten. De Serviër, die volgens trainer Henk de Jong steeds meer went aan het trainen op Eredivisie-niveau, werd vervangen door Martijn Barto. ''Dejan heeft een op het oog zware knieblessure'', zei trainer Henk de Jong na de wedstrijd.

De eerste doelpoging van Cambuur kwam pas na 21 minuten. Uit een hoekschop van Rusnák kreeg Barto de bal van dichtbij niet in het doel. Twee minuten later was het de beurt aan Marlon Pereira om te missen. Na lang balbezit van Cambuur  belandde de bal via Furdjel Narsingh bij de rechtsback, maar hij toonde aan waarom hij geen spits is en schoot met links ver naast.

Aanvoerder Mohamed El Makrini, die zijn honderdste competitiewedstrijd voor Cambuur speelde, kwam ook niet goed uit de verf in de eerste helft. Hij werd constant op de huid gezeten door twee of drie Feyenoorders. ''Zij kunnen goed druk zetten en wij hadden moeite om de buitenspelers te bereiken'', aldus El Makrini. ''We probeerden het in de eerste helft steeds voetballend op te lossen en moeten wellicht dan iets opportunistischer spelen om onder de druk uit te komen.''

In de 37ste minuut kwam Feyenoord uit het niets op voorsprong. Jordy Clasie slingerde de bal achter de Cambuur-defensie, waar Jens Toornstra volledig vrij stond. Nienhuis redde in eerste instantie nog knap, maar was kansloos in de rebound: 0-1. Linksback Vytas liet Toornstra overigens simpel weglopen.

Cambuur was van slag en de lange bal van Reijnen in de 43ste minuut was illustratief. Eindbestemming: niemandsland. Nienhuis deelde in de malaise door vrijwel elke terugspeelbal over de zijlijn of in de voeten van een tegenstander te schieten. Het rustsignaal van arbiter Eric Braamhaar kwam dan ook als geroepen.

Cambuur leek in de 53ste minuut op gelijke hoogte te komen. De inzet van Narsingh eindigde echter in het zijnet. Een groot deel van de supporters op de westtribune dacht een doelpunt te zien, maar het mocht niet baten.

Na ruim een uur spelen haalde Feyenoord-coach Fred Rutten de linksbuiten Elvis Manu naar de kant. Hij speelde geen goede wedstrijd, viel vooral op door kleine overtredingen en ging makkelijk naar de grond in de duels met Pereira. Een voorzichtig fluitconcert werd direct gevolgd door een klaterend applaus en gezang aan zijn adres. De Rotterdamse linksbuiten was vorig seizoen immers zeer belangrijk voor Cambuur in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

Martijn Barto kreeg in de 71ste minuut dé kans op de gelijkmaker. Hij kon een scherpe voorzet van Narsingh echter niet bekronen met een doelpunt: naast. Cambuur zat beter in de wedstrijd dan voor rust, maar kon niet echt een vuist maken. ''We hadden wel een licht overwicht en hadden een doelpuntje verdiend'', vond El Makrini.

De Jong toonde door zijn wissels eens te meer aan wat Cambuur dit seizoen wil: aanvallen. Middenvelder Sander van de Streek en rechtsback Marlon Pereira werden vervangen door respectievelijk Bob Schepers (aanvaller) en Erik Bakker (middenvelder). Feyenoord zag dat ook en begon in te zakken en wilde uit een counter het duel beslissen. Dit leverde enkele gevaarlijke situaties, maar geen doelpunten op. Ondanks een spannende slotfase, kreeg ook Cambuur geen grote kansen meer.

El Makrini: ''Er is niks aan de hand, we moeten niet in een dip gaan zitten.'' Trainer De Jong was licht teleurgesteld, maar schrok niet van de nederlaag. ''Ik had meer verwachtingen van tevoren en onszelf meer kansen toegedicht. Maar Feyenoord is een goede ploeg en dit was een wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen. We toonden in de eerste helft te weinig lef en kunnen wel wat opportunistischer spelen, want ook daar zijn we goed in.''

De Drachtster verwachtte dat de Eredivisie-stand zich de komende weken gaat normaliseren. ''Het is uiteindelijk niet normaal dat Cambuur derde staat, dus dat zal allemaal wat dichter bij elkaar komen. Volgende week Willem II, dat wordt ook heel moeilijk, maar we gaan vol voor een resultaat.''

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »