Nieuws

Administrator  /  30 november 2014 18:32  /  Reageer

Cambuur-AZ was typisch zo’n wedstrijd waarbij je geen groot wedstrijdverslag nodig hebt. De eerste helft ging het redelijk gelijkop, maar na rust waren de Leeuwarders volstrekt kansloos: 0-2.

RENÉ SMID

Cambuur begon met veel druk, maar veel leverde dat niet op. Ook de bezoekers creëerden weinig tot niets in de openingsfase. AZ speelde met twee controleurs voor een viermansdefensie en daar kwam Cambuur niet doorheen. Wat ook meespeelde is dat Furdjel Narsingh de ochtend voor de wedstrijd afhaakte met een hamstringblessure. ,,Ik wilde geen risico nemen’’, aldus trainer Henk de Jong. ,,Je ziet wat er met Daniel de Ridder is gebeurd en Narsingh is een heel belangrijke speler voor de ploeg.’’ Vervanger Dejan Meleg probeerde het wel, maar vrijwel alles wat de Serviër deed, mislukte. De Ajax-huurling wordt veel talent toegedicht, maar bij Cambuur komt het er nog niet helemaal uit.

Meleg kreeg in de zeventiende minuut wel een schietkans. Spits Michiel Hemmen, die speelde omdat Bartholomew Ogbeche was geschorst, zag hem eerst nog over het hoofd, maar de rechtsbuiten kwam toch nog tot een schot: naast. In de 39ste minuut kreeg Cambuur ineens een strafschop tegen. Hemmen wilde de bal wegkoppen uit het strafschopgebied, maar de bal belandde tegen de arm van Calvin Mac-Intosch. Strafschop, oordeelde arbiter Dennis Higler. ,,Volgens mij was het een terechte penalty’’, zei De Jong. Nemanja Gudelj wist wel raad met het buitenkansje en liet Leonard Nienhuis kansloos: 0-1.

En toen was daar het moment van de streaker. Waar sommige dames op de tribune opmerkten dat er van de kou weinig te merken was bij de man, hield commentator Theo Reitsma het bij ‘’forse jongen’’. Het was helaas het hoogtepunt van een weinig verheffend eerste bedrijf.

Na de rust kreeg Cambuur in de 50ste minuut een grote mogelijkheid. Hemmen kopte goed in, maar doelman Esteban redde vlak voor de doellijn. De Jong had Vytas in de rust vervangen door Mart Dijkstra en ging direct 3-4-3 spelen. Dat speelde AZ in de kaart, want de ploeg van John van den Brom creëerde direct twee grote kansen. Tankovic schoot net naast en Johannsson voorlangs. Dat kon niet goed blijven gaan en in de 55ste minuut maakte Gudelj aan alle aanvallende aspiraties van Cambuur een einde door de 0-2 binnen te schieten.

Albert Rusnák probeerde het vlak voor tijd nog eens met een schot van dichtbij, maar Esteban gaf geen krimp. ,,Soms heb je van die wedstrijden’’, wist De Jong. ,,De jongens hebben hun best gedaan, maar de vastigheden waren eruit’’, doelde de Drachtster op het ontbreken van de complete voorhoede. ,,Na de penalty zijn we niet meer in de wedstrijd geweest en hadden we veel moeite met de lopende mensen van een uitstekend AZ. Het was een lastige avond en we speelden onzeker, maar het was geen offday.’’

Hoewel De Jong de strafschop een keerpunt noemt, zag Mac-Intosch dat niet zo. ,,Nee, dat vond ik niet, maar het was natuurlijk wel jammer. Het ging gelijkop in de eerste helft en na rust was AZ gewoon goed en hebben ze terecht gewonnen. Wij gingen anders (3-4-3, red.) spelen en dat zijn we misschien niet zo gewend.’’ Cambuur speelt volgende week zaterdag thuis tegen het kwakkelende NAC Breda en zal willen en misschien wel moeten winnen.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »