Nieuws

Administrator  /  12 december 2014 12:32  /  Reageer

Cambuur verloor afgelopen zaterdag in een slechte wedstrijd van NAC, tegenstander Go Ahead Eagles ging onderuit in Alkmaar bij AZ. Komende zaterdag treffen beide volksclubs elkaar in de Adelaarshorst. Gaan we voor de vijfde keer op rij ongeslagen zijn in een uitwedstrijd?

Go Ahead Eagles - Cambuur
Go Ahead leed zaterdag een 2-0 nederlaag bij AZ en blijft hierdoor op de 13e plaats staan in de competitie. Het elftal uit Deventer behaalde tot nu toe 16 punten uit 15 wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot. Uit de laatste 5 wedstrijden pakten de Eagles maar 5 punten en kunnen daarom een zege op ons dan ook goed gebruiken.
 

Dit seizoen is Go Ahead erg wisselvallig in thuiswedstrijden. De ploeg won 3 thuiswedstrijden, maar verloor er ook drie. Slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld. Go Ahead scoorde in deze 7 thuiswedstrijden 9 doelpunten en kreeg er 12 tegen. Voor het duel met Cambuur kan trainer en oude bekende Foeke Booy geen beroep doen op de geblesseerde Peter van Ooijen (enkel).
 

Na de 0-1 nederlaag tegen NAC staat we op plaats 8. Met 20 punten uit 15 wedstrijden doen we het nog steeds voortreffelijk in de eredivisie, al gingen er 3 van de 4 laatste wedstrijden verloren. Kanttekening daarbij is dat de tegenstanders Feyenoord, Ajax, Az en dus NAC waren en we de nodige blessures en niet-fitte spelers in de selectie habben.

In uitwedstrijden verloor Cambuur dit seizoen alleen bij PSV (4-0) en dit is een uitstekend resultaat na 7 uitwedstrijden. De ploeg van Henk de Jong won 2 uitwedstrijden en speelde 4 keer gelijk. Cambuur scoorde in deze 7 uitwedstrijden 10 doelpunten en kreeg er 11 tegen. Voor het duel met Go Ahead Eagles kan trainer De Jong geen beroep doen op de geblesseerden Michiel Hemmen (rug), Mart Dijkstra (enkel) en Daniël de Ridder (hamstring). Frudjel Narsingh hoopt net op tijd opgepept te zijn voor dit belangrijke duel zodat hij weer voor de nodige dreiging van de rechterkant kan zorgen.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen in Deventer in een 0-0 gelijkspel. Thuis waren we heer en meester en wonnen we verdiend met 2-0.

Prognose
Cambuur moet de punten pakken om na de winterstop vrijuit te kunnen voetballen en de nodige lucht te behouden. Daarnaast zou een gat van 7 punten met Go Ahead, een concurrent,  erg lekker zijn met het oog op 2015. Go Ahead moet zaterdag thuis winnen om niet uit te middenmoot te geraken. De ploeg mist een echte doelpuntenmachine. Achterin hebben zowel wij als de Eagles de beschikking over een stabiele verdediging die weinig weggeeft. Het is lastig om direct een winnaar aan te wijzen omdat wij vinden dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Toch houden we vast aan onze goede reeks van de laatste uitwedstrijden en de absolute wil van onze jongens om te winnen. Het spel van de Eagles ligt ons normaal gesproken dus gaan we uit van een mooie en zwaarbevochten 1-2.

De wedstrijd begint zaterdag 13 december om 20:45 uur en staat onder leiding van leidsman Kamphuis. Er reizen 6 bussen met onze supporters mee naar de Adelaarshorst.

https://www.youtube.com/watch?v=_TIQD0UWsHI

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »