Nieuws

Administrator  /  17 december 2014 16:20  /  Reageer

Goed nieuws uit Zeist! Zoals te lezen is op Cambuur.nl heeft de KNVB SC Cambuur voor het eerst in de clubhistorie ingedeeld in de meest gezonde categorie III! De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling samen op basis van de ingediende jaarcijfers 2013/2014. In de maand juni van dit kalenderjaar werd SC Cambuur nog ingedeeld in categorie II.

Hoewel zeer verheugd predikt algemeen directeur Gerald van den Belt nog altijd voor realisme: “Dit is een mooi signaal en een prachtige beloning voor jaren van hard werken, maar we zijn er nog niet. Het eigen vermogen van de club is nog altijd fors negatief en dus zullen we ook de komende jaren waakzaam en creatief moeten zijn.”

Over de categorie-indeling
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

 

De Kern van Cambuur is uitermate verheugd met deze ontwikkeling. Een mooi signaal naar alle (potentiele) betrokkenen. We feliciteren dan ook het bestuur en de raad van commissarissen van de BVO met dit prachtige resultaat!

Bestuur & vrijwilligers SCS Kern van Cambuur

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »