Nieuws

Administrator  /  25 januari 2015 12:18  /  Reageer

Weer niet. Dat is eigenlijk het gevoel dat is blijven hangen na de 1-2 nederlaag van Cambuur in eigen huis tegen PSV. Maar er is geen man overboord. Dinsdag wacht PEC Zwolle al weer.

TEKST: RENÉ SMID, FOTO'S: WWW.DIJKSFOTOGRAFIE.COM

Cambuur begon de eerste thuiswedstrijd na de winterstop sterk en domineerde tegen koploper PSV, dat heel mat voor de dag kwam en weinig tot niets creëerde. In de elfde minuut had Bartholomew Ogbeche Cambuur op voorsprong kunnen en moeten zetten. De Leeuwarders zetten een mooie aanval op en Furdjel Narsingh passte naar de mee opkomende Marlon Pereira, die Ogbeche keurig bediende. De topscorer stond behoorlijk vrij, maar schoot naast. ''Hij was ongelukkig in zijn afronding, maar als hij het niet doet, moeten anderen opstaan en scoren'', zei middenvelder Sander van de Streek na de wedstrijd.

Even later was het de beurt aan basisdebutant Sinan Bytyqi. Narsingh speelde de bal het strafschopgebied in, die na een slim overstapje van Van de Streek bij Bytyqi kwam. De Oostenrijkse jeugdinternational schoot echter te slap in. Cambuur-trainer Henk de Jong: was duidelijk in zijn oordeel over de jongeling: ''Hij was nog wat onwennig en wat vlakjes. Sommige acties waren ietwat doorzichtig. Sinan was ook zenuwachtig, gaf hij voor de wedstrijd aan. Maar het is gewoon een heel goede voetballer. Dat komt wel.''

PSV kwam vlak voor de theepauze toch nog op voorsprong. Linksback Jetro Willems slingerde een afgeslagen hoekschop nogmaals voor en Georginio Wijnaldum kopte deze achterwaarts binnen. Het was een domper voor Cambuur, dat keurig stond te voetballen. In de tweede helft gebeurde er qua kansen niet zoveel meer. Cambuur wilde wel, maar creëerde ook weinig meer, behoudens een kopbal van Van de Streek. De bal lag twee minuten daarna, in de 74ste minuut, overigens weer zeer plotseling aan de overkant in het net. Keeper Leonard Nienhuis kende een buitengewoon ongelukkig moment. Hij gleed weg bij een van richting veranderde voorzet en was daardoor te laat bij de bal. Memphis Depay kon ongehinderd binnenkoppen: 0-2. ''De spelers leefden met Leo mee'', aldus De Jong. ''Een vervelende uitglijder en een aparte goal.'' De aansluitingstreffer van Daniël de Ridder was leuk voor de statistieken en het cv van de buitenspeler (de vrije trap zat er mooi in), maar een plotselinge stunt zat er geen moment in.

Cambuur kwam in de tweede helft overigens nog goed weg, toen het leek alsof El Makrini Willems onderuithaalde in het strafschopgebied. ''Ik raakte hem echt he-le-maal niet'', is El Makrini overtuigd van zijn eigen onschuld. ''Ik sprak nog met Adam Maher en die zei ook dat het een schwalbe was.'' Terwijl hij die woorden uitsprak, liep Jetro Willems achter de Cambuur-aanvoerder langs. El Makrini lachte. ''Ik schrok me rot toen Van Boekel naar z'n borstzak greep voor een gele kaart, maar het was gelukkig niet voor mij.'' Willems was zelf een andere mening aangedaan. ''Als ik blijf staan, dan liggen mijn enkels eraf. Ik vond die kaart onterecht. Hij raakt me nog een beetje'', aldus de linksback tegenover Fox Sports.

El Makrini zag dat PSV de taken goed uitvoerde, die bij het countervoetbal horen. ''Zij blijven goed staan, zakken in en wachten op een fout. Daar hebben ze de spelers voor en PSV is heel slim in de counters. Wij moeten gewoon de trekker overhalen en dan kunnen we zo'n wedstrijd winnen.'' De middenvelder keek ook alvast vooruit naar de bekerwedstrijd van komende dinsdag tegen PEC Zwolle. Bij winst staat Cambuur in de halve finale. ''We blijven maar geschiedenis schrijven met deze groep'', lacht 'Mo'. ''Elke wedstrijd is voor mij hetzelfde en even belangrijk, maar een kwartfinale is natuurlijk wel anders. Het kan zomaar een heel mooi bekeravontuur worden, maar we moeten niet te ver vooruitkijken.''

De wedstrijd in het Cambuur Stadion begint om half zeven. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. In een ongetwijfeld kolkend stadion zullen de mannen van De Jong en de supporters er alles aan doen om de halve finale te halen. Om af te sluiten met een quote van Gerald van den Belt: 'Toen ik hier begon, had ik het idee dat de Liwwadders gek waren. Dat gevoel heb ik nog steeds. Ze zijn gek van de club en de stad.'

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »