Nieuws

Administrator  /  17 augustus 2015 18:03  /  Reageer

Twee cruciale beslissingen van de arbitrage vielen in Leeuwarden in het voordeel van Feyenoord uit en volgens Henk de Jong is dat geen toeval. De SC Cambuur-trainer constateert na de 2-0 nederlaag dat topclubs vaker geluk hebben met scheidsrechters.

De Jong was het meest verbaasd over de niet toegekende gelijkmaker van Cambuur. Sven van Beek haalde bij een 1-0 voorsprong een kopbal van Martijn Barto van de doellijn. 'Dat was gewoon een doelpunt', reageerde De Jong. 'Hij schopt hem achter de doellijn weg met zijn voet. Dat moet de grensrechter zien.'

Feyenoord kon het duel in de slotfase beslissen via een strafschop van Dirk Kuijt, na een vermeende handsbal van Erik Bakker. 'Dat is nog zo’n geval. Ik heb geen handsbal gezien, maar iemand die op vijf meter afstand staat, ziet dat wel', doelde hij op arbiter Pol van Boekel. 'Dat zijn kleine momentjes waarop de beslissingen meestal in het voordeel van een topclub vallen.'

'Maar ik wil niet alles afschuiven op de scheidsrechter', vervolgde De Jong. 'We hebben namelijk ook verloren door pech. We moesten verdedigers wisselen door blessures en dat konden we vandaag niet hebben door het vertrek van Etiënne Reijnen. Onze beide backs vielen uit en toen speelden we met een spits achterin. Dan wordt het op een gegeven moment tegen een team als Feyenoord wel lastig.'

Hoewel Cambuur dus opnieuw niet kon winnen van een topclub wilde De Jong de moed niet verliezen. 'Hopelijk hebben we hier weer van geleerd. Voetballend waren we misschien niet eens minder dan Feyenoord. Ik had hier graag een puntje aan over willen houden.'

SC Cambuur – Feyenoord 0-2 (0-0). 77. Kramer 0-1, 90+3. Kuijt 0-2 (pen.). Scheidsrechter: Van Boekel. Gele kaart: Ogbeche (Cambuur), Van der Heijden en Kuyt (Feyenoord). Toeschouwers: 10.000.

Opstellingen. SC Cambuur: Nienhuis, Pereira (45. Heerings)  Mac-Intosch, Peersman, Andriuskevicius (61. Narsingh) , Bakker, Overgoor, Van de Streek, Rosheuvel (68. Barto), Ogbeche, Houtkoop.

Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Van der Heijden; Kuyt, Vejinovic, Ahmadi, Kazim Richards (61 Kramer), Basacikoglu en Toornstra ( 70. Immers).

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »