Nieuws

Administrator  /  3 april 2016 11:45  /  Reageer

De 'Wedstrijd van het jaar' heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het zat er in voor ons SCC echter wel in, maar weer deed een persoonlijke fout ons de das om: 2-2.

Niet goed, wel spannend, zo kan de degradatiekraker op De Vijverberg het best omschreven worden. Na een moeizame beginfase gooiden beide ploegen de schroom van zich en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Een vrije trap werd door Vincent Vermeij, waar doelman Zeinstra de bal had moeten hebben, binnengekopt. Cambuur herstelde de balans even later met een rake kopbal van Calvin Mac-Intosh, ook uit een vrije trap: 1-1!

Ook na rust gaven de twee degradatiekandidaten elkaar weinig toe, al had Cambuur nipt het betere van het spel. Na een uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via invaller Kevin van Veen, die met een harde vrije trap zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Cambuur maakte. Lang konden de Leeuwarders echter niet genieten van die voorsprong. Harmen Zeinstra, die mocht keepen nadat Leonard Nienhuis uitviel in de warming-up, maakte een bizarre fout, waarna Ted van de Pavert de goal op zijn naam kreeg.

In de spannende slotfase vielen er weinig kansen te noteren en dus werd er ook niet meer gescoord, ook al werd een doelpunt van de thuisclub afgekeurd vanwege buitenspel. De Graafschap behoudt daardoor de punt voorsprong op Cambuur, dat de rode lantaarn blijft dragen. Nog vijf speelronden te gaan in de Eredivisie.

Marcel Keizer reageerde teleurgesteld na de puntendeling van Cambuur in de degradatiekraker tegen De Graafschap.

,,We hebben het nu niet meer in eigen hand”, zei de trainer van Cambuur op de persconferentie, die een matige eerste helft had gezien.,,In de tweede helft voetbalden we beter. Na de 1-2  hadden we de controle. We waren eigenlijk op alle fronten beter dan De Graafschap. Maar we geven de gelijkmaker zelf weg.”

Keizer ging ook nog in op de wissel van Jack Byrne. De Ierse spelmaker werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. Tom Hiariej was zijn vervanger. ,,De Graafschap speelde met vier aanvallers en een speler daar kort achter. Dan moet je als middenvelder meeverdedigen. Jack stond echter een paar keer zonder man. Daarom hadden we Hiariej nodig in de slotfase.”

Resterend programma de Graafschap: FC Grunn (uit), FC Twente (thuis, FC Utrecht (uit), AZ (uit), Ajax (thuis).


(Fotos: diverse media).

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »