Nieuws

Administrator  /  3 april 2016 20:58  /  Reageer

Hoorde dat er een gerucht gaat dat de supportersbussen gisteren bewust zijn omgereden, zodat deze later aankwamen in Leeuwarden dan de spelersbus.

Het zou best kunnen dat dit gebeurd is om supporters te beschermen tegen de woedende spelers. De supporters zingen al het hele seizoen zonder echte passie en beleving en de spelers accepteren dit niet langer. "Gisteren was het bij vlagen ok, maar linksachter en helemaal achterin het uitvak leek het wel alsof de mensen er met hun gedachten niet bij waren", valt te lezen uit één van de verontwaardigde tweets die enkele spelers gisteren na de wedstrijd de wereld in schreeuwden. Waar het stadion voorheen kolkte als geen ander stadion in Nederland, staan supporters er nu vooral maar een beetje stilletjes bij te kijken. De eens zo vurige sfeer is zo langzamerhand volledig gedoofd in de rode lantaarn. "Mensen komen te laat binnen en gaan vijf minuten voor het einde van de eerste helft al naar het hertje en komen daar na de wedstrijd alleen maar als er gewonnen wordt. Stelletje glorie-zoekende passanten", aldus een van de spelers. "Wij spelers accepteren dit niet meer en eisen volledige toewijding van onze achterban. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens onze trainingen, en daarbovenop ook voorafgaand aan elke maaltijd die ze nuttigen, onder hun werktijd, tijdens een bezoekje aan hun families of wanneer men weer eens smoordronken het kansloze nachtleven van Leeuwarden induikt." "Het moderne 'onze vader' oftewel 'RTL Boulevard' zou plaats moeten maken voor een serie youtube-filmpjes van sfeerverslagen en of je nu een vertegenwoordiger bent of rookworsten inpakt bij de HEMA: Voortaan draag je op je werk maar een Cambuurshirt! Laat ten alle tijden zien dat je altijd en overal voor je club staat en dit ook écht serieus neemt. Dus ook op visite bij je schoonfamilie. Maak die tijd echt nuttig en oefen daar je liedjes maar passanten", aldus een van de teleurgestelde spelers. Een andere ergernis van veel spelers zijn al die supporters die zich echt veel te veel ophouden in het Leeuwarder nachtleven en zo het risico lopen dat ze zichzelf overschreeuwen of dat ze niet topfit zijn op wedstrijddagen. "Zoveel valt er op stap nu ook weer niet te imponeren dus in plaats van massaal die casual kledingstijl van die Sting-paspoppen te kopiëren trekken jullie beter eens een Cambuurshirt aan. Of een trainingspak en negeer die zielige kledingvoorschriften gewoon vieze nep-ultra's." Het is duidelijk dat er iets moet veranderen op de tribunes, want op deze manier redden we het niet verteld een bezorgde huurling van de hekkensluiter ten slotte.

 LJvanT Sfeerteam KVC

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »