Nieuws

Administrator  /  17 juni 2016 13:11  /  Reageer

Het komende seizoen mag Rob Maas zich hoofdtrainer van SC Cambuur noemen. De 46-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Maas was vorig jaar tijdens de tweede seizoenshelft de opvolger van Peter Bosz en hoofdtrainer van Vitesse, maar presteerde daar onder de maat. Maas begon met Vitesse op een vijfde plek, maar zakte ver weg op de ranglijst en greep zelfs naast de play-offs om Europees voetbal.

Dat Cambuur nu bij de werkloze trainer uitkomt is opmerkelijk te noemen. Cambuur zette na het plotselinge vertrek van Keizer naar jong Ajax in op Fred Grim. De trainer van Jong Oranje wilde zelf graag weer dagelijks op het veld staan, maar mocht van zijn werkgever helaas niet weg. Dat is, hoe vervelend ook, het goed recht van de KNVB. Voormalig Cambuurspeler Bert Konterman (in ’96 voor 1,6 miljoen gulden verkocht aan Willem II) werd veelvoudig genoemd en Bert zelf had ook wel oren naar de vacature van trainer bij Cambuur. “Cambuur is een mooie club, een mooie kans en een uitdaging. Maar ik heb nog niets van de club gehoord. Ik sta zeker open voor een oriënterend gesprek”, aldus Konterman. Een belangrijke criterium voor de nieuwe trainer lijkt een Cambuurverleden te zijn. Iets waar wij, de supporters, ook grote voorkeur voor hebben. Juist nu er veel externen in de organisatie zitten.

Uiteindelijk is het dus Rob Maas geworden. Geen voormalig Cambuurspeler, maar wel een persoon die vroeger als speler de ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ had.
De eerste reacties op de aanstelling van Maas vanuit de achterban zijn weinig positief.
Uiteraard laten Van der Vegt en co weten blij te zijn met Maas. Technisch Directeur Henry van der Vegt: “De functie van hoofdtrainer is bij een voetbalclub één van de belangrijkste schakels in het geheel. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hierbij hebben we veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd. Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat. Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken.”

De vraag is echter als je als criterium aanvallend voetbal hebt staan, hoe je dan bij Rob Maas terecht komt. In Arnhem zijn ze allerminst te spreken over de prestaties van deze trainer. Beginnen met Vitesse op een vijfde plek om vervolgens ver weg te zakken naar de dertiende plek op de ranglijst en naast play-offs om Europees voetbal te grijpen, spreekt niet echt tot de verbeelding. Daarnaast heeft Maas veel problemen met de supporters van Vitesse gehad. Gelukkig is Cambuur geen Vitesse maar kan Maas omgaan met onze volkse en kritische achterban? Duidelijk is dat Maas vanuit het ‘netwerk’ van Van der Vegt komt. De heren hebben een gezamenlijk verleden bij RKC Waalwijk. En dan is het verontrustend.

Oké, het CV van trainer Maas bij Vitesse spreekt niet in zijn voordeel, maar hij verdient wel een eerlijke kans. Hij is nu binnen en uiteraard wensen we Maas het allerbeste en veel succes. Wie weet pakt het goed uit. Waar we ons zorgen over maken is het technische beleid bij de club. 14 dagen de tijd om een trainer binnen te halen en dan, met alle respect, aankomen zetten met Rob Maas die niet actief was voor een andere club. Ook het ontbreken van een duidelijke visie en van een klankbord  breekt de club op bij de invulling van de zo belangrijke trainersfunctie. Financieel staan we er goed voor en het waarschijnlijke nieuwe stadion komt eraan, (?) (waarvoor een dikke vette pluim!!) maar de kennis en (on)kunde op technisch beleid valt tegen. De achterban is sceptisch en aan het morren en begrijpt bepaalde keuzes niet. Zeker nú niet, vlak na de degradatie. Waar we op dit moment nog geen 20 selectiespelers hebben, terwijl we dinsdag as. voor een trainingsweek(je) naar Ameland vertrekken. Onze achterban schreeuwt om een terugkeer van Gerald v/d Belt.

Maar dat zagen we al aankomen.

 

http://www.omropfryslan.nl/nijs/644582-maas-bliid-mei-waarme-hurdwurkjende-folksklup-cambuur

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »