Nieuws

Administrator  /  23 oktober 2016 22:49  /  Reageer

Vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Oss heeft Sfeerteam KVC samen met Cambuur Culture een sfeeractie verzorgd. Gezien de reacties kunnen we wel stellen dat de sfeeractie zeer geslaagd was! Onze jongens waren ook zeer te spreken over de actie en wonnen met 4-2 van FC Oss. Voor fotos zie onderaan de pagina

Hieronder in het kort nog een verslag van de gewonnen wedstrijd:

SC Cambuur sluit een hectische week af met een 4-2 overwinning op FC Oss. Zes dagen na het ontslag van trainer Rob Maas en het vertrek van technisch directeur Henry van der Vegt bogen de Leeuwarders onder leiding van Sander van de Streek een 2-1 achterstand om.

Interim-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot moesten vlak voor de wedstrijd keeper Leonard Nienhuis noodgedwongen vervangen. Hij was ziek. De backs Djavan Anderson en Marvin Peersman waren gepasseerd in de basisopstelling. Hun plaatsen werden ingenomen door Jordy van Deelen en Delvechio Blackson.

De thuisploeg kende een goede start. Sander van de Streek, in de spits geposteerd omdat Martijn Barto met lichte griepverschijnselen kampte, scoorde al na zes minuten de openingstreffer.

Een kwartier later was er de eerste kans voor de bezoekers. Na balverlies van Chiró N'Toko redde keeper Zeinstra knap op de poging van Mathieu die daarop volgde.

Niet veel later was het wel raak voor FC Oss. Spits Tom Boere scoorde van dichtbij, nadat Zeinstra een rebound moest weggeven op een schot van Mathieu.

Een kleine tien minuten na de gelijkmaker was Boere opnieuw trefzeker. Hij rondde, geheel vrijstaand bij de tweede paal, een voorzet van Van der Venne eenvoudig met het hoofd af.

Daarmee was de doelpuntenproductie in de eerste helft nog niet voorbij. Ditmaal was het weer de beurt aan Cambuur, dat in Van de Streek wederom zijn doelpuntenmaker kende. De schuiver van de gelegenheidsspits was keeper Jordy Deckers te machtig.

De verdediging van de Leeuwarders oogde erg kwetsbaar in de eerste helft. Het tijdelijke trainersduo greep daarom in de rust in: Marvin Peersman kwam voor Matthew Steenvoorden.

Na ruim een uur was er dan wel de nieuwe voorsprong voor de Leeuwarders. Aanvoerder Erik Bakker tekende voor de 3-2 na een voorzet vanaf links van Jergé Hoefdraad.

Van de Streek kopte de Leeuwarders op aangeven van invaller Martijn Barto vervolgens in de 87e minuut in veilige haven.

Robbert Schilder maakte als vervanger van Ricardo Kip tien minuten voor tijd zijn debuut voor Cambuur.

De wedstrijd in Leeuwarden begon een kwartier later omdat de spelersbus van FC Oss in de file stond.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »