Nieuws

Administrator  /  30 januari 2017 09:00  /  Reageer

In dit nieuwe Supporterscollectief slaan supporters van diverse clubs de handen ineen om op te komen voor de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Fans van verschillende profclubs hebben zich bij dit collectief aangesloten. Van de fanatieke supporter die zijn club uit en thuis volgt en de trouwe seizoenkaarthouder op de lange zijde tot de liefhebber die incidenteel een wedstrijd wil bezoeken. Al deze verschillende soorten supporters moeten het voetbal kunnen beleven op een manier die zij willen. De voetbal- en supporterscultuur met de daarbij behorende beleving moet daarbij de ruimte krijgen. De sfeer in en rondom voetbalwedstrijden vormt immers een belangrijk onderdeel van de voetbalbeleving. Een bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd moet voor iedereen betaalbaar, veilig en gezellig zijn.

Cluboverstijgend initiatief

Het Supporterscollectief staat boven alle clubs en zal zoveel mogelijk handelen uit naam van ‘de voetbalsupporter’. Voor clubsentimenten of club specifieke problemen is in dit collectief geen plaats. Het gaat ons om cluboverstijgende problemen die landelijk spelen en in veel gevallen op alle supporters van toepassing zijn. Het collectief is een samenwerkingsverband van supporters die gezamenlijk opkomen voor de gemeenschappelijke belangen.

In het bestuur van het Supporterscollectief zitten supporters die weten wat er speelt in de supporterswereld. Ze kennen vrijwel alle stadions, clubs en supportersgroepen. Ze weten hoe het is om als supporter het voetbal te beleven en naar uitwedstrijden te reizen. Bovendien kennen ze dankzij hun netwerk de verhoudingen tussen supportersgroepen binnen clubs en de relaties tussen supporters van verschillende clubs. Ook weten ze wie de relevante gesprekspartners zijn en kennen ze de belangen en motieven van deze verschillende partijen.

Het Supporterscollectief wil focussen op de positieve rol van betaald voetbal in de maatschappij. Misstanden krijgen vaak de meeste aandacht als het gaat om voetbalsupporters, terwijl weinig plek is voor positieve zaken. Voetbalsupporters hebben daardoor een negatief imago gekregen, wat doorwerkt in het veiligheidsbeleid rond veel wedstrijden.

Na Cambuur Culture is ook de Kern van Cambuur lid geworden van dit nieuwe collectief.

Voor meer informatie over het Supporterscollectief ga naar: supporterscollectiefnederland.nl

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »