Nieuws

Administrator  /  3 maart 2017 13:12  /  Reageer

Helaas. Onze mannen hebben gestreden maar helaas nam AZ de strafschoppen beter.

Na de zenuwslopende bekeroverwinning op FC Utrecht in de Galgenwaard stond donderdag 2 maart 2016 op de kalender van menigeen Cambuur supporter groot omcirkeld. Op deze dag kon weer een hoofdstuk worden toegevoegd aan de roemrijke historie van onze club. Een dag zoals 14 april 1992 of 13 mei 2013 waarin de volksclub uit Leeuwarden zich als kampioen mocht kronen. Maar ook in het bekertoernooi werden in het verleden overwinningen behaald die nooit zullen worden vergeten. Uiteraard denkt iedereen dan al gauw aan 1996 toen de Leeuwarders in een ijskoud stadion de door Louis van Gaal getrainde wereldkampioen Ajax uitschakelde. Op donderdag 27 september 2007 ging door een doelpunt van Rachid El Khalifi Van Gaal, destijds trainer van AZ, in Leeuwarden wederom onderuit. De grootste bekerstunt aller tijden kon vanavond behaald worden. Nog nooit reikte Cambuur immers tot de halve finale van het KNVB bekertoernooi, maar door achtereenvolgende zeges op Rijnvogels, TEC, Ajax en FC Utrecht was het vanavond dan echt zover. Gesteund door ongeveer 2.000 blauw gele supporters was in Alkmaar AZ de laatste horde die genomen moest worden om de bekerfinale op 30 april 2017 te kunnen bereiken. Niet alleen voor de meegereisde supportersschare een unicum, maar ook voor de meesten van de spelers de belangrijkste wedstrijd van hun carrière. De droom spatte echter hard uiteen, want pas na strafschoppen moest Cambuur capituleren. Een enorme teleurstelling, ontzettend zuur, maar de Leeuwarders kunnen met opgeheven hoofd  het bekertoernooi verlaten.

We zijn trots!

Hieronder een aantal fotos die de sfeerimpressie weergeven. Meer fotos volgen.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »