Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  22 mei 2017 10:28  /  Reageer

Na een langdurig onderzoek, in samenwerking met de politie Leeuwarden, is gebleken dat een bestuurslid van de supportersvereniging Kern van Cambuur woonachtig in Hardegarijp, sinds meerdere jaren valsheid in geschrifte heeft gepleegd en een aanzienlijk bedrag (volgens politie onderzoek meer dan  €140.000,00) heeft verduisterd. Het betreffende bestuurslid is gedurende het onderzoek op voorhand begin december 2016 van al zijn taken ontheven en geschorst als lid van het bestuur van de supportersvereniging Kern van Cambuur.

Het onderzoek heeft betrekking op de periode 2008-2016. Of er voor deze periode al frauduleus is gehandeld is niet meer te traceren, maar is gezien het meer dan 25 jarig dienstverband van betreffend bestuurslid bij de supportersvereniging wel aannemelijk.

Ondanks de jaarlijkse controle van de boekhouding van de supportersvereniging is het betreffende bestuurslid in staat geweest, mede dankzij valsheid in geschrifte en het voeren van een voor het overige bestuur onbekende schaduwrekening, zijn frauduleuze praktijken vele jaren uit te voeren.

Het betreffende bestuurslid heeft door zijn frauduleus handelen niet alleen de supportersvereniging Kern van Cambuur zwaar benadeeld, maar ook de BVO SC Cambuur. De supportersvereniging Kern van Cambuur draagt namelijk een groot deel van haar netto inkomsten af aan de BVO SC Cambuur.

De politie heeft op woensdag 3 mei huiszoeking bij betreffend bestuurslid verricht en heeft hem op maandag 8 mei aangehouden voor verhoor.

Het bestuur van de Kern van Cambuur betreurt de gang van zaken ten zeerste en wacht in deze verdere stappen van de Officier van Justitie af.

 

Kees Elzinga

Voorzitter Kern van Cambuur

(contactpersoon pers)

06-30975165
voorzitter@kernvancambuur.nl

 

LEES OOK:

http://www.lc.nl/friesland/Zo-is-de-fraude-bij-supportersclub-Cambuur-ontdekt-22231390.html

http://www.cambuurfront.nl/nieuws/18860/ook-cambuur-loopt-geld-mis-dat-is-misschien-het-meest-pijnlijke-voor-ons-.html

 

 

 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »