Nieuws

Administrator  /  12 september 2017 13:58  /  Reageer

Afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd tegen de beloften van Utrecht werd er vanaf de Insulindestraat een rookbom gegooid in het stadion. Supporters en vrijwilligers hebben hier veel hinder van ondervonden. Ook de Kern van Cambuur (KVC) is absoluut geen liefhebber van de beloftenteams in de Jupiler League, zeg maar gerust tegen. (Ludieke)acties tegen de beloftes juichen wij van harte toe, mits de club en de gezondheid van de supporters en vrijwilligers niet in het geding komt. Wij betreuren het feit dat er supporters en (eigen) vrijwilligers last van deze actie hebben gehad. Met ons KvC Sfeerteam maken we vele acties, uiten we ons ook fel tegen de aanwezigheid van de beloftes, maar zullen en willen wij nooit en te nimmer de gezondheid van onze eigen supporters in gevaar brengen. We willen daarom hierbij benadrukken dat de Kern van Cambuur op geen enkele wijze betrokken is geweest bij deze actie.

Statement van de BVO:

Het was vrijdag om meerdere redenen een vervelende avond voor onze club. Door de hevige regenval moest het duel een half uur worden uitgesteld en we hadden natuurlijk allemaal op meer gehoopt dan de 2-2 einduitslag.

Nog veel kwalijker was echter de benarde positie waar een aantal van onze supporters (waaronder kinderen) en vrijwilligers in terecht zijn gekomen. Vanaf de openbare weg buiten het stadion werd namelijk een rookbom gegooid die voor veel paniek en ademhalingsproblemen zorgde. Het was zelfs zo erg dat meerdere supporters en vrijwilligers moesten worden geholpen door de EHBO. Ook de bezoekers in het mindervalide vak hebben hier veel hinder van ondervonden.

Het  politieonderzoek is inmiddels in volle gang. Het mag voor zich spreken dat wij hier als club alle medewerking aan zullen verlenen en zelf ook de nodige maatregelen tegen deze daders zullen nemen.

Als we één ding belangrijk vinden is het dat een Avondje Cambuur een vermakelijke en veilige ervaring moet zijn. Bovenstaande actie is wat ons betreft dan ook volstrekt onacceptabel.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »