Nieuws

Administrator  /  6 november 2017 10:54  /  Reageer
 

Woensdagavond 15 november presenteert en signeert Henk de Jong in het Hertje het boek “HENK - één met de Twaalfde Man,” over zijn jaren bij Cambuur. Een bijzonder boek, volgens de makers, want het is niet eerder voorgekomen dat een voettrainer met een boek het supporterslegioen, De Twaalfde Man (m/v), bedankt.

Als een team slecht presteert eisen de supporters vaak het vertrek van de trainer. Bij Cambuur gebeurde het omgekeerde. Na drie fantastische jaren was de schwung eruit en Henk de Jong lag er wakker van. Maar de supporters gingen achter hem staan en maakten een megaspandoek met de tekst: In Henk we trust. Het raakte de trainer diep.

Met z'n aanvallend voetbal, enthousiasme en onbevangen mediaoptreden – “Sodemieter op met die vragen, daar word ik depressief van” – werd Henk de Jong, momenteel trainer van De Graafschap, de knuffeltrainer van Nederland. Met een persoonlijk en openhartig boek bedankt hij spandoekenmakers en stewards, mensen in de kassa's en de vrouwen van de koffie, de harde kern, de kinderen in de line up en hun opa’s en oma’s die vaak al jaren op de tribune zitten.

“Het is een boek voor iedereen die weet wat het is om je met hart en ziel verbonden te voelen met een club,” zeggen de schrijvers Ate de Jong en Radboud Droog, “en voor trainers die graag met een man extra spelen.” Cambuursupporter Ton Groot Haar maakte de foto's. Het boek kost € 17,50, ligt 13 november in de boekwinkels en de Cambuurshop en is ook te bestellen bij www.uitgeverijlouise.nl.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Fred van Dijk. Hij praat met de makers en met supporters die in het boek genoemd en geroemd worden. Daarna overhandigt Henk de Jong het boek aan twee bijzondere supporters. 

Een foto van het spandoek waarmee het boek begon die LJ van Tuinen en Ronald Spoor met het KVC Sfeerteam maakten en de cover van het boek, van Wytze Sterk.

 
 
« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »