Nieuws

Administrator  /  19 oktober 2018 15:00  /  Reageer

Ulrich ('Uli') Landvreugd (Amsterdam, 7 november 1971) ooit opgepikt als jeugdspeler van Ajax stond tussen 1992 en 1994 onder contract bij onze trots. Vanwege een knieblessure moest hij als speler van Ipswich Town helaas al op vierentwintigjarige leeftijd een punt zetten achter zijn spelerscarrière.

Wanneer een voetbalclub een rijke historie heeft zoals de onze dan springen er altijd een aantal spelers uit. Uiteraard de topscoorders, cult-figuren en gezichtbepalende spelers, maar je hebt zo ook spelers die alleen al opvallen door hun mooie naam. Neem een Vytautas Andriuškevičius, Ciganiks, Jeppe Tengbjerg, Milko Djurovski, Willy Carbo, Oebele Schokker of Fabian de Freitas: Alleen al om de namen blijven ze hangen, althans bij mij wel. Zo is er nog een naam die altijd bij mij is blijven hangen van een speler die eigenlijk niet veel gespeeld heeft voor SCC. Misschien ook wel omdat hij destijds in de periode bij Cambuur speelde waarin ik als klein jochie voor het eerst bij de club kwam. Ik heb zelfs nog een handtekening van hem op een spelersfoto in dat prachtige BFI-shirt. Die eerste indrukken blijven natuurlijk altijd speciaal. Ik heb het hier over Ulrich Landvreugd!

Daags na de ontsnapping van SCC in Scheveningen voor de KNVB beker viel een andere uitslag heel erg op en dat was die van AFC tegen Telstar: 5-0! Ulrich Landvreugd is trainer van AFC.

Hallo Ulrich, leuk dat je mee wilt doen aan deze rubriek! Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het goed zoals boven vermeld ben ik tegenwoordig hoofdtrainer van AFC, 2de divisionist.

Wat doe je allemaal tegenwoordig? (naast je trainerschap van AFC)
Ik heb een bedrijf dat Voetbalkampen organiseert (voetbalkamp Nederland) en dat ook als eerste bij Cambuur mocht doen. Daarnaast heb ik samen met mijn broer Ludwig een bedrijf dat zich bezig houdt met 3D winkels wat gekoppeld is in een app. Vanuit die app kun je producten kopen en eventueel daarnaast weer andere producten.

Van 1992-1994 speelde je bij SC Cambuur. Wat kun je vertellen over deze periode? 
Het was een fantastische tijd en we mochten gelijk in de eredivisie beginnen! We kwamen met 5 Ajacieden via Jan Riedstra (mooie man!)

Waar denk je aan bij het woord Cambuur? Kun je Cambuur in 3 woorden beschrijven?
Warm, trouw,  authentiek.

Je kwam als talent vanuit Amsterdam naar Leeuwarden. Cambuur had best goede ervaringen met jongens uit jeugdteams/tweede elftal van Ajax: Keizer, Grim, Mols en Crüden gingen je voor als ik me niet vergis. Heeft dat destijds je keuze ook beïnvloed?
Ik had al een hele goeie band met Mols toen we de laatste 2 jaar in Ajax 2 speelden dus ik volgde hem op de voet. Later dat jaar (seizoen ‘91/’92) hadden we de promotie naar de eredivisie met Cambuur.

Wat zijn je mooie momenten geweest in het geel blauw? (Of toen eigenlijk ook rood/wit)
Trainen met mooie voetballers en full-time bezig kunnen zijn met je sport. Het klinkt misschien cliché, maar Cambuur heeft één van de trouwste supporters van het land die hun waardering altijd uitspreken. En ik heb nog steeds contact met vrienden uit Leeuwarden.

En je mindere momenten?
Als ik voor mezelf spreek vind ik dat ik te weinig vertrouwen heb gekregen van de trainer en daardoor te weinig heb gespeeld.

Volg je Cambuur ook nog speciaal en zoja, hoe?
Ik volg Cambuur altijd en heeft echt een speciaal plekje in mijn hart. Ik volg Cambuur op social media en tv.

Kun je ook een leuke anekdotes uit deze tijd?
Ja, een van de eerste trainingen van Milko Djuroski "De Maradona van het noorden” bij ons. Hij ging afbouwen. We deden een rondo en opeens sloeg ik hem een panna. Milko zei niet veel, maar gromde alleen maar. Grrrrrr! Ik dus happy. Kort daarna in de partij versnelde hij met de bal en op het moment dat ik hem bijna had, kapte hij met de bal voor mij langs en sloeg hij míj een panna en moesten we beide lachen. Stond ik weer met beide benen op de grond.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulrich Landvreugd seizoen ‘92/’93

Wat zijn de beste spelers waarmee je gevoetbald hebt?
Davids, Bergkamp, Winter, De Boertjes.

Je zit nu dicht tegen het betaalde voetbal aan. Heb je de ambitie ook om hoofdtrainer te worden?
Die ambitie heb ik zeker! Ik word gelukkig van voetbal. Voetbal vind ik het leukste om zelf te doen, maar met een team bezig zijn op niveau is ook prachtig.

Hoe groot is het verschil tussen eerste,- en tweede divisie volgens jou?
Het grootste verschil is de fitheid (meer trainen. De meesten spelers in de tweede divisie hebben vaak door de leeftijd voor een maatschappelijke carrière gekozen en een BVO achtergrond.

Heb je ook nog ambities als scout wellicht? AFC heeft natuurlijk veel ervaren jongens en ook veel talent rondlopen. (o.a. Achraf Akhamrane is afkomstig van AFC en Montma, vorig jaar Jong SCC en nu Dordrecht ook).
Ook zijn er regelmatig spelers ‘afgeleverd’ aan andere BVO’s. heb je nog tips voor Cambuur?;)

Ik heb ook ambities als scout dus Cambuur mag altijd bellen. En talent dat leid je voornamelijk regionaal op om de kosten te drukken. Dan is het heel belangrijk ook trainers te scouten en ik denk dat dat te weinig wordt gedaan.

Moeten we nog reclame maken voor Voetbalkamp Nederland?;)
Reclame mag altijd, dus als er een leuke club is ben ik er altijd voor in om een Voetbalkamp te organiseren of een clinic. (www.voetbalkampnederland.nl)

Heb je nog iets dat je kwijt wilt over Cambuur en/of de supporters mee wilt geven?
Met zo’n geweldige achterban als Cambuur met zulke mooie en trouwe supporters hoop ik dat we snel weer een stap omhoog kunnen zetten en veel van die mooie Friese derby's krijgen..

Wanneer je een keer langskomt, laat je het dan weten?
Zal ik zeker doen!

 
Ulrich Landvreugd staat op de bovenste rij derde van rechts.

 

 

Door Maarten van Tuinen

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »