Nieuws

Administrator  /  24 januari 2019 10:05  /  Reageer

Goed nieuws vanaf het stadionfront:

Woensdaganavond stond namelijk de besluitvorming omtrent het stedenbouwkundig plan voor het nieuwe stadion op de agenda van de gemeenteraad. Tot onze grote tevredenheid kunnen we inmiddels melden dat het stedenbouwkundig plan is aangenomen en daarmee is weer een cruciale horde genomen op de weg naar het nieuwe Cambuur Stadion. Er zijn wel voorwaarden: het moet goed worden gekeken naar de mogelijke verkeers-, geluids- en lichtoverlast. Dat moet zoveel mogelijk worden beperkt.

Route vanaf nu
De komende weken/maanden wordt er verder gewerkt aan het bestemmingsplan. Hierin worden de plannen juridisch vastgelegd. Het ontwerp bestemmingsplan is waarschijnlijk in februari klaar en komt ter inzage te liggen. Belanghebbenden kunnen dan een zienswijze indienen. De besluitvorming in de gemeenteraad is naar verwachting net voor de zomer. Als er hierna geen beroep wordt ingediend, is het bestemmingsplan na de zomer onherroepelijk.

Provincie
Daarnaast ligt het besluit over de bijdrage van de provincie aan de ontwikkeling van het WTC-gebied bij de Gedeputeerde Staten. Wanneer zij positief oordelen, wordt het voorgelegd aan de Provinciale Staten (PS). De PS hebben uiteindelijk de definitieve stem over de bijdrage.

EDIT:

Bijdrage gebiedsontwikkeling WTC Leeuwarden 

Provincie Friesland stelt onder voorwaarden 5 miljoen euro beschikbaar voor het opwaarderen van de omgeving van het WTC. Een van de voorwaarden is dat er geen uitbreiding van vierkante meters detailhandel mag plaatsvinden. Het geld gaat naar zaken als parkeerterrein en infrastructuur. Het is niet bedoeld voor de bouw van het nieuwe Cambuurstadion. De voorgenomen provinciale bijdrage zorgt er wel voor dat de plannen van de initiatiefnemers voor het stadion en de omgeving verder kunnen. De bijdrage is volgens de uitgangspunten van de Samenwerkingsagenda 2013-2025 tussen de provincie en Leeuwarden. Provinciale Staten beslissen ook nog over de bijdrage. 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »