Nieuws

Administrator  /  27 februari 2019 12:00  /  Reageer

Leeuwarden, 26 februari 2019

 

Geachte directie, management, technische staf en spelers van de BVO SC Cambuur.

Door middel van deze brief willen wij blijk geven van onze grote zorgen ten aanzien van de sportieve prestaties van onze mooie club Cambuur .

Omgaan met teleurstelling is inherent aan het leven van een Cambuursupporter. We hebben allemaal een dikke huid en weten waar we vandaan komen. Verliezen hoort erbij. Tevens behoort een thuisnederlaag tegen een laagvlieger uit de huidige competitie doorgaans ook tot de harde werkelijkheid.

Onze achterban maakt zich ernstige zorgen. Al sinds de degradatie, ondanks de opleving in het tweede gedeelte van ‘16/’17. De steeds terugkerende zalvende woorden van passanten dat we moeten wachten op het nieuwe stadion of dat het zo moeilijk is om met een klein budget spelers helemaal naar Leeuwarden te halen zijn uitgewerkt. Wat de club Cambuur zo kenmerkt, en gezien de (commerciële) uitingen die u met enige regelmaat doet begrijpt u dat zeker, is dat we een volksclub zijn.
We zijn zeer betrokken bij ons clubke en identificatie op en rond het veld is daarom van levensbelang.

Echter ontbreekt het aan deze aspecten momenteel volledig. Er is momenteel totaal geen binding meer met het team. De technisch manager, die klaagt over de negatieve instelling van de supporters, horen we vooral excuses aandragen waarom we er zo voor staan.

De directie zien en horen we al tijden niet en wat de hoofdtrainer in zijn wekelijkse persmoment gaat zeggen, is van te voren bij iedereen al bekend. Wij als supporters missen strijd, lef, identificatie en een duidelijke visie.

We horen alle excuses en uitvluchten maar normaal en logisch te vinden. Dat er nog wekelijks ruim zevenduizend toeschouwers op de tribunes zitten komt door de onvoorwaardelijke clubliefde van deze supporters. Dat kenmerkt onze volksclub, maar de maat is voor ons nu echt vol!
                                                             
Wij willen een herkenbaar en strijdend Cambuur zien! Op het veld én in de organisatie naar buiten toe!
Vraag een voormalig Cambuurspeler en hij zal de club roemen om de beleving, de passie, de wisselwerking met het publiek en de potentie!

Wij willen ons echte Cambuur terug! Wij verwachten dan ook van zowel de directie, de technische staf als van de spelers, een enorme inspanning om onze mooie club minimaal een plaats te bezorgen in de playoffs.

 

Met vriendelijke groet,


Bestuur Kern van Cambuur

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »