Nieuws

Administrator  /  9 juli 2019 08:13  /  Reageer

De complete gemeenteraad van Leeuwarden steunde gisteren het nieuwe bestemmingsplan voor WTC/Cambuur! De bouw van het stadion is nabij.

 

Als niemand deze zomer een juridische procedure tegen het plan voor WTC/Cambuur aanspant, zal het in september een definitieve status krijgen. Het eerste graafwerk begint dan komend najaar, waarna de eerste paal voor het stadion in de lente van 2020 de grond in kan. Er moeten nog wel kleine procedures, zoals voor bouwvergunningen, worden doorlopen.

De afgelopen jaren verkondigde de gemeenteraad al verschillende keren zijn volle steun aan het stadionplan. De unanieme stemming voor het nieuwe bestemmingsplan kwam gisteren dan ook niet als een verrassing. Toch was de opluchting voelbaar bij de politieke partijen. 

Het bestemmingsplan is namelijk zeer complex en heeft gevolgen voor de gehele stad. Omwonenden, bedrijven en belangenclubs dienden maar liefst achttien zienswijzen in. De afweging hiervan was voor de gemeente nog een hele kluif.

Iedereen met een geel-blauw hart van harte gefeliciteerd! Op naar een Gouden Toekomst!

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »