Nieuws

Administrator  /  20 januari 2020 10:04  /  Reageer

Zondagmiddag is oud-voetballer Chris de Wagt overleden. De Wagt was al langere tijd ernstig ziek. Chris is slechts 34 jaar worden.

De Wagt begon bij VV Sneek en doorliep de gehele jeugdopleiding van Cambuur. De Wagt kwam als twaalf jarig jochie bij Cambuur in de jeugdopleiding terecht. Als hij twintig jaar is maakt hij zijn debuut in de basis in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In totaal voetbalt de verdediger vijf seizoenen voor Cambuur en speelt hij meer dan honderd wedstrijden voor de Leeuwarders. Chris de Wagt was een echte harde werker.

Na een kort uitstapje bij TOP Oss is in 2010 zijn carrière in het betaald voetbal gedaan. Chris komt thuis bij ONS Sneek. Daar komt hij zijn broer Leo weer tegen. Het wordt een groot succes. In de jaren dat Chris bij ONS Sneek voetbalt worden de Snekers kampioen in de hoofdklasse en winnen ze de beker.

Hij volgde een universitaire studie geschiedenis en haalde zijn trainerspapieren. Het is een logisch vervolg dat hij na zijn actieve carrière verdergaat als trainer. Zijn eerste club is, hoe kan het ook anders, ONS Sneek. Maar dan belt SC Heerenveen met de vraag of hij ook jeugdtrainer wil worden. In zijn eerste seizoen bij de beloften wordt hij direct kampioen.

In de zomer van 2018 komt het leven van Chris de Wagt op zijn kop te staan. Hij krijgt lichamelijke klachten. In eerste instantie wordt een melanoom geconstateerd bij Chris. Later blijkt dat hij een vorm van botkanker heeft met de naam Ewing-sarcoom. Het is een zeldzame, agressieve vorm van kanker die vooral bij kinderen voorkomt en zelden bij mensen van boven de 30.

Via een MRI-scan in het ziekenhuis zien de doktoren dat er twee tumoren in zijn beide bovenbenen zitten met allemaal uitzaaiingen. Eind november 2019 krijgt hij te horen dat hij uitbehandeld is.

Op 6 december na de wedstrijd tegen FC Dordrecht- Cambuur ging de selectie met supporters op de foto met een groot spandoek waar Sterkte Chris op staat. Nog regelmatig kwam Chris een wedstrijd van onze club bezoeken en onlangs was hij nog aanwezig bij het bekerduel tussen SC Cambuur en Feyenoord.

Chris de Wagt mocht maar 34 jaar worden.

Supportersvereniging SCS Kern van Cambuur wenst alle nabestaanden van Chris heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

 

Fotos: Cambuurimages.nl

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »