Nieuws

Administrator  /  7 februari 2020 09:21  /  Reageer

Cambuur is een clubicoon kwijtgeraakt. Veiligheidsman Keimpe Vellinga was al langer ziek en hij is 74 jaar oud geworden. In 1988 is Vellinga bij SC Cambuur gekomen. Hij was supporter en heeft in het verleden ook bij de ploeg gespeeld. Vellinga werd later manager veiligheidszaken bij de club. Hij was verantwoordelijk voor het stadion en de veiligheid. Daarnaast werkte hij als teammanager.

SCS Kern van Cambuur wenst de nabestaanden veel kracht en sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

In memoriam: Keimpe Vellinga

 

Keimpe

 

'Met Ultras Leovardia waren we een van de eerste (misschien wel de eerste) die aanschoven bij het veiligheidsoverleg. Hij stond er echt open voor. Voorbespreking sfeeracties. Wat wel en wat niet. Niet te lang lullen. Keimpe was to the point. Symphatieke kerel'.

Rick Zondervan (Voormalig Ultras Leovardia en huidig bestuurslid SCS Kern van Cambuur)
 

'Hetgeen wat mij bijstaat is dat je zijn bureau beslist niet op mocht opruimen. Wat voor iedereen een rommel was dat was het voor Keimpe niet. Hij wist alles precies alles te vinden. Symphatieke échte Cambuurman'.

Geertje Deinum (Besturslid Kern van Cambuur).


‘Vel-ling-ga!! Hoe-ren-jong!!’ Het was een vast onderdeel van ons repertoir van midden tot eind jaren ‘90. En god, wat meenden we het. Uit de grond van ons hart. Vellinga stond namelijk voor alles wat fout was bij de club. Vellinga deelde stadionverboden uit. Vellinga snapte ons niet. En hij zou het nooit snappen. En dan ook nog die typisch Friese naam… Keimpe Vellinga. Bah! Dan moest je ook wel fout zijn.

Maar het vreemde was dat iedereen die persoonlijk met hem te maken heeft gehad, kreeg een zwak voor Keimpe. En wat daarbij zo mooi was, hoe die naam dan ook ineens veranderde. Voor velen was Vellinga ook Vellinga niet meer. Nee, hij was Keimpe. En Keimpe is eigenlijk gewoon erg relaxed. Een echte clubman. Met Keimpe kun je eigenlijk heel normaal om gaan. Ondanks verschillen van mening. Ondanks opgelegde straffen. En met Keimpe kon je ook eerlijk zijn. Je hoefde geen spel te spelen. Want Keimpe was niet de stijve demagoog die we dachten dat hij was. Voor Keimpe had je respect. En zo klonk door de jaren heen het ‘Vel-ling-ga!! Hoe-ren-jong!!’ ook steeds minder overtuigend.

Toen ik jaren later via de SCS Kern van Cambuur actief werd in de veiligheidscommissie, had ik vaak overleg met Keimpe. Soms moeizaam maar zeker naarmate we elkaar langer kennen met heel veel onderling respect en vertrouwen. Het viel mij op hoe neutraal hij vaak wist te kijken naar gebeurtenissen. En bij de stadionverboden commissie, waar supporters bezwaar konden maken, koos hij ook keer op keer voor een tweede kans. Vaak ook tegen beter weten in. Maar niet dat Keimpe naïef was, alles behalve. Maar hij gunde iedereen een tweede kans. Of een derde. Soms zelfs een vierde. Maar daarna was het dan ook wel echt eens afgelopen :).

Wat mij het meest bij zal blijven is zijn eigenzinnigheid. Hoe hij zichzelf bleef, ondanks felle twisten met supporters. Nooit leek hij hierin te verzuren. Hoe hij nuchter naar de zaken bleef kijken. En hoe hij hoop bleef houden in de club en in haar supporters. Hiervoor wil ik je uit de grond van mijn hart bedanken! Dank voor alles wat je voor de club gedaan en betekend hebt! En dank voor je vertrouwen daar waar anderen dat zouden hebben nagelaten.

Gianni Pollarini (Voormalig bestuurslid SCS Kern van Cambuur)

 

‘Keimpe, bedankt!!’


 

 

 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »