Nieuws

Administrator  /  11 februari 2021 12:47  /  Reageer

Op 88-jarige leeftijd is in de nacht van dinsdag op woensdag Johannes -beter bekend als ‘Hampie”- Bakker overleden. Sportclub Cambuur verliest daarmee een icoon van de club. En niet alleen Cambuur, maar ook de stad Leeuwarden en de hele Friese voetballerij. Hij was al een tijdje ernstig ziek. Bakker heeft een opmerkelijke voetbalcarrière gehad. 80p geselecteerd als afspeelkwaliteit720p geselecteerd als afspeelkwaliteit

 

Hij was in 1964 de vedette van voetbalclub VV Leeuwarden. Die club ging terug naar de amateurs en SC Cambuur nam de plaats over in het betaalde voetbal. Opmerkelijk was dat Bakker als grote man van de ploeg niet een plek kreeg in de nieuwe selectie van Cambuur. Dat had te maken met de robuuste speelstijl van Bakker.

Cambuur-voorzitter van destijds Anne Vondeling was bang dat de manier van spelen van Bakker potentiële sponsors zou tegenhouden. Cambuur was in gesprek met de Coöperatieve Condensfabriek Friesland als sponsor. Bakker bleef bij VV Leeuwarden en de 'Condens' is nooit sponsor van Cambuur geweest.

Hampie Bakker heeft nog een aantal jaren gespeeld bij VV Leeuwarden, maar groeide ook uit tot clubicoon van SC Cambuur. Hij werd erelid en is tot het laatste toe actief geweest als begeleider van het arbitrale kwartet bij thuiswedstrijden van de Leeuwarder club.

Kern van Cambuur wens de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »