Nieuws

Kern van Cambuur
Administrator  /  23 april 2021 17:00  /  Reageer

Leeuwarden, 23 april 2021

 

Beste supporter, vrijwilliger,

 
Hierbij deel ik u mee dat ik mijn functie als voorzitter van de Kern van Cambuur per direct beëindig.
Deze, voor mij overigens emotionele beslissing, is gebaseerd op het feit dat ik mij niet meer kan verenigen met de normen en waarden zoals die momenteel rondom de club worden gehanteerd. Mede dankzij het feit dat ik mij geïntimideerd voel, heb ik tot deze stap besloten. Na een aantal gesprekken met de directie van de BVO en het bestuur van de KVC heb ik dan ook mijn definitieve besluit genomen.

In de bestuursvergadering van de Kern van Cambuur is afgelopen woensdag besloten dat Maarten van Tuinen de functie van ad-interim voorzitter op zich neemt. De Kern van Cambuur zal zich voortaan alleen nog volledig te gaan bezig houden met haar kerntaken, te weten de exploitatie van het supportershome ’t Hertje en het uitbrengen van supportersmagazine ’t Hertsje. Daarnaast zal het KVC Sfeerteam vanzelfsprekend actief zijn en blijven op het gebied van sfeer(acties).

Ik had mijn afscheid na ruim 9 jaar voorzitterschap van de Kern van Cambuur graag anders gezien, echter zie ik gezien de aangegeven moverende redenen geen andere mogelijkheid.

Naast het vertrek van Kees Elzinga moeten we helaas ook mededelen dat ook Cees Jansma vertrekt. Cees vertrekt per 1 mei en zal formeel geen vrijwilligersfuncties meer vervullen binnen de KVC en daarmee in lijn voor de BVO Cambuur in het bijzonder. De moverende redenen hebben in feite niets te maken met de KVC, maar meer met de huidige normen en waarden die inmiddels gehanteerd worden binnen de BVO en door andere Stakeholders rond onze club. Deze matchen niet met de normen en waarden die Cees voor ogen heeft.  ‘Het is met pijn in het hart, maar na ruim 40 jaar zit het erop en koop ik een seizoenkaart om wedstrijden te volgen en voor en na de wedstrijd ergens zonder verplichtingen een biertje te drinken’.

Bedankt voor ieders enorme inzet en medewerking in de afgelopen jaren en wellicht tot ziens.

 

Hartelijke groet,

Kees Elzinga

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »