Nieuws

Administrator  /  23 april 2021 22:22  /  Reageer

SC Cambuur is kampioen van de eerste divisie! De Leeuwarders waren op bezoek bij Jong AZ met 4-2 te sterk terwijl nummer twee, De Graafschap, in eigen huis met 2-2 gelijkspeelde tegen Almere City. Cambuur is daardoor niet meer in te halen. Afgelopen week werd de promotie al veiliggesteld. 

De ploeg van toptrainer Henk de Jong kwam al snel op voorsprong in het AFAS Stadion. Peer Koopmeiners werkte in de twaalfde minuut een voorzet van Jarchinio Antonia achter zijn eigen doelman. Vijf minuten later bracht Robert Mühren zijn seizoentotaal op 35 doelpunten, met een beheerst schot in de verre hoek: 0-2.

Voor de volgende goal had de aanstaande kampioen maar vier minuten nodig. Dit keer was het Issa Kallon met het doelpunt, na een voorzet van Antonia.

Virtueel kampioen

Na de 3-0 leek Cambuur het wel prima te vinden, maar juist in de fase waarin Jong AZ wat beter in de wedstrijd kwam, scoorde Cambuur. Aanvoerder Erik Schouten kopte een corner van Mees Hoedemakers binnen. Daarmee werd de ruststand 0-4.

De Graafschap had na 45 minuten ook een voorsprong op het scorebord staan, maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Almere op gelijke hoogte. De ploeg van Henk de Jong ging de rust dus in als virtueel kampioen.

 

Na de rust bleek dat de thuisploeg toch kwaliteit in huis had, toen Yusuf Barasi met een heel knappe goal de stand op 1-4 bracht. Dat schudde Cambuur echter niet wakker, want nog geen drie minuten later was het dezelfde Barasi met de 2-4.

Cambuur speelde in Alkmaar één van de slechtste helften van het seizoen, terwijl De Graafschap in Doetinchem op achterstand kwam tegen Almere City. Met die stand zou Cambuur dus zelfs genoeg hebben aan gelijkspel.

Mede door die kampioenskoorts kwam Cambuur in het slot niet meer tot scoren en bleef het 2-4. In Doetinchem werd het in de slotseconden nog wel 2-2, maar een overwinning zat er voor De Graafschap niet meer in. Daarmee werd Cambuur voor de derde keer in de historie kampioen van de eerste divisie! 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »