Nieuws

Administrator  /  9 november 2021 10:38  /  Reageer

GROESBEEK - Er zijn veel boeken over voetballers. De meesten worden geschreven door anderen, maar Arno Arts uit Groesbeek schreef zijn eigen boek. 'Linkspoot, van 't Vilje tot Champions League' is de titel.

Arts speelde bijna twintig jaar profvoetbal. En daaraan koestert de sierlijke middenvelder zoveel mooie herinneringen, dat hij die begon op te schrijven. "In 2017 ben ik begonnen voor mezelf alles op te schrijven. Want ik heb zoveel kleurrijke personen meegemaakt en bij zoveel mooie clubs gespeeld. Dat wilde ik aan het papier toevertrouwen. Het is een biografie vanaf mijn droom als kleine jongen om profvoetballer te worden."

Twee houten doelen

Het boek begint bij het begin, in de Groesbeekse wijk 't Vilje. "Daar ben ik opgegroeid. Er stonden twee houten doelen in de wei, zoals we die toen noemden. En daar voetbalden we altijd. Pas op je achtste kon je op een club. Het was hier in deze wijk kiezen voor De Treffers of Achilles'29. Dat was ingegeven door je familie. Ik zocht ook een club waar ik op de fiets naartoe kon en dat was Achilles."

"Toen ik vijftien was, werd ik gescout door NEC, door Ger Reijen. Die had een tip gekregen van Jopie Dorland, die met mijn vader op het dak werkte. Mijn vader zei tegen Ger Reijnen: 'Jullie zitten te slapen, Arno hoort in De Goffert te lopen'. Toen heeft Ger Reijnen me een jaar lang gevolgd en haalde met naar NEC A1." Arno Arts speelde vanaf het seizoen ‘94/’95 tot en met het seizoen ‘96/’97 101 duel voor onze trots. De man met de gouden linker scoorde in die periode 24 keer.

De biografie van Arno wordt op 12 november uitgebracht maar is nu al via de website Arno Arts Linkspoot te bestellen (inclusief handtekening van Arno!) voor slechts € 15,95.

Kopen dus! 

 

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »