Nieuws

Administrator  /  3 maart 2022 22:17  /  Reageer

Vrijwilligers van De Kern van Cambuur gebruikten hun geel-blauwe vlaggen zaterdag tegen Fortuna Sittard niet alleen als steunbetuiging voor hun ploeg, maar ook voor Oekraïne. Supportersclub Kern van Cambuur hing enkele vlaggen namelijk doelbewust ondersteboven op om zo de blauw-gele nationale vlag van Oekraïne te tonen.

Geel en blauw zijn sowieso de kleuren van de club uit Leeuwarden. Supporters van Cambuur zwaaien op de tribunes dan ook vaak met vlaggen die bestaan uit de banen geel en blauw. Oplettende kijkers zagen echter hoe er zaterdag een paar vlaggen ‘op de kop’ werden opgehangen: dus met blauw boven en geel onder.
Precies zoals de Oekraïense vlag eruitziet dus. Volgens Maarten van Tuinen, voorzitter van Kern van Cambuur, was het geen toeval. Hij laat desgevraagd weten dat er inderdaad een gedachte achter zat.
,,We kwamen op het idee omdat we steun aan Oekraïne willen betuigen. Dat we de kleuren ‘delen’ is een leuke bijkomstigheid, maar het is een een zeer trieste situatie. Dat maakte het onmogelijk om niet bij stil te staan.
 
« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »