Nieuws

Nieuwsarchief

Hier vind je berichten die eerder zijn geplaatst als nieuwsbericht op de site en die je nog eens kan nalezen.

Grote opkomst bij forumavond Kern van Cambuur

SC Cambuur is na drie seizoenen gedegradeerd uit de Eredivisie en dat is voor alle supporters een ongelofelijke teleurstelling. Ruim een week na de degradatie organiseerde de Kern van Cambuur een forumavond. Ype Smid, Ard de Graaf, Henry van der Vegt en Marcel Keizer (inmiddels alweer vertrokken) namen plaats achter de tafel. Ruim honderd supporters waren aanwezig in de zakenclub van het Cambuurstadion. Een overzicht van de gestelde vragen uit de zaal en de daaropvolgende antwoorden.

Is er geen onhoudbare situatie ontstaan wat betreft het aanblijven van Van der Vegt?

De Graaf: "Je kunt de degradatie niet volledig in de schoenen van Henry schuiven. Dat vind ik erg onrechtvaardig. Toen hij kwam waren er al een heleboel besluiten genomen. Ik snap de emotie maar ik hoop dat iedereen geleerd heeft van de situatie met Lodeweges. Ik hoop dat Henry weer een normaal werkklimaat krijgt, zodat we de club weer naar de Eredivisie kunnen brengen.

Dat is het doel van iedereen bij Cambuur. "Henry, vind je dat je dit seizoen bent geslaagd of heb je gefaald?" Van der Vegt: "Laat ik het zo zeggen: het seizoen is niet bepaald geslaagd. Of ik gefaald heb is een ander aspect, maar ik verwijt mezelf wel dingen achteraf. Ik had bijvoorbeeld moeten zeggen dat we bepaalde spelers niet moesten halen. Of ik daar schuld aan heb, is iets eel anders. Het is natuurlijk geen Football Manager. Het is echt niet gemakkelijk om een speler te contracteren die je ook echt gaat versterken. Je hebt namelijk te maken met een beperkt budget, een verkopende club en ook met de welwillendheid van de speler zelf. In de winterstop stonden we al zeventiende en dan wil echt niet iedere speler naar SC Cambuur. Ondanks het feit dat het een prachtige club is. Je kunt best zeggen dat we het achteraf anders hadden moeten doen. Dat is verwijtbaar, maar ik vind niet dat ik gefaald heb. Het is echt niet zo ik in mijn eentje bepaal welke spelers er komen. Het gaat met een team: in overleg met de technische staf en de scouting.

Op basis daarvan bepalen we welke speler er komt. "Met de verkoop van Reijnen werd eigenlijk al het doodsvonnis voor dit seizoen getekend. Waarom hebben jullie geen goede vervanger gehaald?"

Van der Vegt: "Wij waren gewoon niet bij machte om een kwaliteitspeler als Reijnen terug te halen. Dat heeft alles te maken met financiën. We waren heel ver met Dirk Marcellis. Hij wilde alleen als rechter centrale verdediger spelen, maar Reijnen was toen nog niet weg. We hielden natuurlijk wel rekening met een vertrek van Etiënne, aangezien hij een clausule in zijn contract had staan. Met Sander Fischer was persoonlijk alles in kannen en kruiken, maar Excelsior wilde hem niet verkopen. Zij wilden niet eens een prijs noemen, terwijl Sander aangaf heel graag naar Cambuur te willen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het niet ging lukken. Toen hebben we ervoor gekozen om Mac-Intosch aan te wijzen als nieuwe RCV. Hij was al bekend met het systeem en dat gold ook voor Martijn van der Laan. Daarnaast hebben we er met Wessel Dammers nog een jonge talentvolle speler bijgehaald.

"Is er nog wel voldoende voetbalkennis binnen het bestuur?"

De Graaf: "Ik pretendeer niet voetbalkennis te hebben, maar ik denk wel dat we die kennis in huis hebben. Henry is op dit moment de scouting aan het reorganiseren en we hebben ook een goede technische staf. Uiteindelijk hangen de prestaties op het veld wel af van kwaliteit en een belangrijke factor daarin is geld. Nog niet zo lang geleden zaten we financieel in behoorlijk zwaar weer. In die jaren is er een spelersfonds opgericht. Daar is een grote som geld ingestopt door mensen met hart voor de club. Dat betekende echter wel dat bij iedere uitgaande transfer er zo' n vijftig/zestig procent van het bedrag terugmoest naar het fonds. We konden daardoor niet het hele transferbedrag herinvesteren. Dat is een hele beperkende factor geweest.
"Dit seizoen waren er spelers die de nacht voorafgaand aan de wedstrijd aan het stappen waren. Wordt er wel gescout op mentaliteit?" Van der Vegt: "Dat is heel moeilijk. Mentaliteit kun je terugvinden in hoe spelers reageren in het veld: of ze bij een achterstand de boel blijven opzwepen. We kijken echt wel naar dat soort dingen en doen daar ook navraag naar. Dit om erachter te komen hoe een speler ook buiten het voetbal in elkaar steekt. Dat is ook onderdeel van de gesprekken die wij met spelers voeren: passen zij wel bij de club? Dan krijg je vaak sociaal gewenste antwoorden, maar dat is gewoon lastig. Wat jongens in hun privéleven doen, kunnen wij niet controleren. Ik vind het verwerpelijk als spelers een dag voor de wedstrijd bier drinken in de kroeg. Dat vind ik niet normaal, maar daar kunnen wij in principe weinig aan doen.
"Welke lessen zijn er dit seizoen geleerd?"

De Graaf: "Ik vind dat we als bestuur en directie beter moeten communiceren met de achterban. Dat kan betekenen dat we vaker ons gezicht moeten laten zien in 't Hertje of tijdens een uitwedstrijd in het bezoekersvak gaan staan. Meer informatie geven, dat is echt een verbeterpunt en daar moeten we aan werken. Verder moeten we gewoon meer budget gaan creëren. We hebben de afgelopen jaren wel aangetoond dat Cambuur eredivisiewaardig is. De hoeveelheid supporters op de tribunes en ook de commerciële mogelijkheden maken ons gewoon een Eredivisieclub. Alleen onze accommodatie is ernstig verouderd. Als we aan de verwachtingen willen voldoen, dan moeten we meer geld gaan genereren. Daar moet alles op ingericht zijn de komende jaren."

Van der Vegt: "Ik beperk me even tot het technische gedeelte. Het begint inderdaad met het mentale gedeelte van spelers. Daar moeten we nog meer aandacht aan besteden. Je hebt in een team veel verschillende persoonlijkheden, maar voor volgend seizoen is het belangrijk dat we spelers halen die hard willen werken. Waar we een goed gevoel bij hebben en die ook passen in het systeem. Contractueel gezien willen we niet meer verrast worden door de verkoop van spelers in de laatste fase. In principe is iedere speler van Cambuur te koop, maar door die clausules zijn we op een heel vervelend moment twee belangrijke spelers kwijtgeraakt. Dan sta je machteloos en kun je niets meer doen. Dat is dit jaar cruciaal geweest en dat nemen we nu wel mee in alle nieuwe contracten. We nemen nog wel gelimiteerde transfersommen op, maar alleen als spelers bereid zijn om hun salaris echt te verlagen naar Jupiler League-niveau. Daar willen we wel in meedenken, maar dan is het belangrijk om dat te laten gelden tot 1 juli of 1 augustus. Na die datum is een verkoop afhankelijk van welwillendheid van onze kant.

"Wat is de stand van zaken met betrekking tot het negatieve eigen vermogen?"

Smid: "Dat bedraagt nog altijd zo'n 2.2 miljoen euro. Dit jaar maken we weer winst en dat wordt besteed om aan de aflossingsverplichtingen te voldoen. Na dit jaar zakt het negatieve eigen vermogen onder de twee miljoen euro. We moeten ieder jaar geld overhouden om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. Dat geld kunnen we niet steken in de organisatie of selectie. In dit stadion zullen wij het negatieve eigen vermogen niet snel naar nul krijgen. Onze liquiditeit is echter dik in orde en daardoor kunnen we keurig aan alle verplichtingen voldoen.

"Hoe staat het er op dit moment voor met het nieuwe stadion?"

Smid: "Het is een heel langdurig traject, maar dat heeft iedereen wel meegekregen. Ik ben ervan overtuigd dat er voor de zomer duidelijkheid gaat komen. (Kan zijn dat het zomerreces er tussen komt). Het zit nu even vast op een laatste aantal puntjes. Dat heeft te maken met de belangen van allerlei betrokken partijen, maar daar worden de komende tijd nog gesprekken over gevoerd. Als dat allemaal duidelijk is, gaat het via het college en dan naar de gemeenteraad. Dan hoop ik dat we er een klap op kunnen geven. Ik zal eerlijk zeggen dat alle benodigde ingrediënten voor de ontwikkeling het stadion en het gebied aanwezig zijn. Het moet wel heel raar lopen als het nu niet meer doorgaat. Het kan echter nog steeds misgaan en 2018 wordt moeilijk, maar ik ben er wel heel positief over. "

"Wat is de doelstelling voor volgend seizoen?"

De Graaf: "We waren in de Eredivisie budgettair gezien één van de kleintjes, maar in de Jupiler League behoren we tot de grootste clubs. We zijn een club die in ieder geval bij de top drie hoort of daar tegenaan schuurt. Daar moet de doelstelling voor volgend seizoen ook aan voldoen. We moeten om de bovenste drie plaatsen gaan spelen. Dat is heel simpel".

 

Meer informatie »

Cambuur uitgeschakeld in KNVB-beker

18 december 2012

 

Cambuur kan zich weer volledig op de competitie gaan richten na de uitschakeling tegen tien man van FC Den Bosch.

Den Bosch hield redelijk gemakkelijk stand tegen Cambuur dat weinig uitgespeelde kansen creëerde, ondanks een aanvalsdrift tegen het einde van de wedstrijd.

De eindstand: 1-0

Vier op een rij voor Cambuur!

15 december 2012

SC Cambuur heeft voor de vierde keer op rij gewonnen en sluit aan bij de Top 3! Onder erbarmelijke weersomstandigheden werd Excelsior met 3-2 verslagen. Het winnende doelpunt kwam in de 77ste minuut op naam van Erik Bakker, die een penalty benutte.

Zie het wedstrijdverslag van René Smid. De foto is van Henk Jan Dijks.

Laatste seizoen Cambuur voor Alfons Arts

10 december 2012

Trainer Alfons Arts verlaat aan het einde van het seizoen SC Cambuur. De hoofdtrainer heeft bij de leiding van de club aangegeven zijn aflopende verbintenis niet te willen verlengen. Zijn vertrek komt niet geheel als een verrassing. Reeds eerder gaf Arts aan een nieuw avontuur in de USA wel te ambiëren.

Een aantal malen leidde Arts Cambuur bijna naar de hoogste divisie.

Laten we hopen dat hij bij Cambuur in ieder geval afscheid kan nemen met een feestje, een periode-titel of zelfs de zo lang gekoesterde wens op promotie naar de Eredivisie.

Alfons Arts
(Zeist, 29 augustus 1965) is een Nederlands voormalig voetballer en huidig voetbalcoach.

Arts begon zijn loopbaan in het seizoen 1986/87 bij MVV. In 1987 ging hij naar PSV waar hij niet aan spelen toekwam. Na één jaar keerde hij terug bij MVV en in 1990 ging hij naar Go Ahead Eagles. Hij besloot zijn speler loopbaan bij FC Emmen waar hij tussen 1996 en 2003 onder contract stond. Hij speelde in totaal 442 competitiewedstrijden waarin hij 37 doelpunten maakte.

Hij werd aansluitend assistent-trainer bij FC Emmen. In 2007 werd hij assistent-trainer van Jurrie Koolhof bij Cambuur Leeuwarden. In oktober 2010 volgde hij Stanley Menzo op als hoofdtrainer van Cambuur.

Zwarte dag in het Nederlandse Voetbal

6 december 2012

Niemand zal het zijn ontgaan. Onbegrijpelijke gebeurtenissen in het amateurvoetbal, waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen zo zwaar mishandeld werd door spelers uit een voetbalteam, dat hij kwam te overlijden. De Kern van Cambuur wenst zijn gezin, alle familie, vrienden, clubgenoten en overige nabestaanden veel sterkte toe! Wij spreken de hoop uit dat dit buitensporige misselijkmakende gedrag nooit meer zal plaatsvinden en dat de daders zwaar gestraft zullen worden.

De KNVB heeft onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen:

1. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast;
2. Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen;
3. De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen;
4. De algemene vergadering amateurvoetbal - die gepland stond voor aanstaande zaterdag - wordt tot nader order uitgesteld.

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen ‘Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen'.

3e zege op rij!

1 december 2012

Ons SC Cambuur won gister opnieuw, ditmaal werd Telstar zonder punten weer naar huis gestuurd.

Liefde in het Cambuurstadion: Voor de wedstrijd werd de maker van vele Cambuur internetfilmpjes Ruppert (Rob) ten huwelijk gevraagd door zijn vriendin Linda. Bij deze onze felicitaties vanuit de Kern van Cambuur.

De aftrap werd gedaan door Sint en een aantal pieten. Nog geen pakjesavond en toch zorgde Cambuur voor een mooi cadeau deze avond, namelijk de drie punten en een voorlopige 4e plek op de ranglijst.

Scoreverloop:

32. 1-0 Tighadouini,

36. 2-0 Tighadouini,

54 .2-1 Isoufi,

75. 3-1 Erik Bakker,

87. 3-2 Murphy


Kaarten:Cambuur: El Makrini, Telstar: Isoufi, Kurpershoek, Cijntje, Promes, Mac-Intosch.
Man of the match Adnane Tighdouini

Wedstrijdverslag volgt!

'We moeten wat meer voetbalbandieten worden'

30 november 2012

Het was één van de uitspraken uit de mond van Henk de Jong op 27 november 2012 in supportershome ´t Hertje tijdens de tweede forumavond in dit seizoen van de Kern van Cambuur. Naast Henk waren Martijn Barto en Oebele Schokker te gast. Geert van Tuinen was dit keer gespreksleider. Er waren zo´n 40 belangstellenden.

Vanuit de zaal was er de nodige kritiek op het vertoonde spel van de laatste tijd. Cambuur hoeft voor niemand bang te zijn, zeker thuis moet het spel gemaakt worden! De gasten ontkenden dat niet en filosofeerden over mogelijke oorzaken. Zo speelt het veld soms een rol. 'Het lijkt wel een zandbak'. Natuurlijk kreeg ook de speelwijze als mogelijke oorzaak volop aandacht. Daarbij bleek dat de hoofdtrainer en zijn assistent een verschil van inzicht en spelopvatting hebben. Arts is voorzichtiger en meer verdedigend ingesteld dan zijn assistent De Jong, die meer aanvallende intenties heeft. De Jong bracht het verschil overigens uiterst correct voor het voetlicht. Ook de instelling van de spelers in het veld werd als oorzaak genoemd voor het wedstrijdverloop de laatste tijd. 'Ze zijn veel te lief in het veld en zouden ook wel wat slimmer mogen zijn in het ontregelen van het spel van de tegenstander. Ze zouden wat meer voetbalbandieten moeten worden', aldus Henk de Jong, die de zaal nog wel toevertrouwde dat het zeker goed komt met Cambuur en dat hij daar graag bij wil zijn.

(foto's: Christha Paassen)

Zie het volledige verslag.

Binnenkort op de mat!

28 november 2012


Het nieuwe magazine is uit! Bij donateurs van SCS Kern van Cambuur wordt het magazine thuisbezorgd.
Ook lid worden en 5 x per jaar het magazine ontvangen?
Meld je dan direct aan als nieuwe donateur, zie elders op deze site. We wensen iedere donateur alvast veel leesplezier!

Cambuurvrijwilliger Henk Schouwstra overleden

6 november 2012

 

De Kern van Cambuur heeft kennis genomen van het feit dat Henk Schouwstra op 4 november 2012 is overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Hij is 71 jaar oud geworden.

Henk was vrijwilliger bij SC Cambuur. Hij beheerde het kledingmagazijn en begeleidde de pupil van de week.

Bestuur en vrijwilligers van supportersvereniging SCS Kern van Cambuur wensen de familie veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Kern van Cambuur organiseert zaalvoetbaltoernooi

5 november 2012

De Kern van Cambuur organiseert op 13 januari 2013 een groot zaalvoetbaltoernooi voor alle supporters van SC Cambuur.

Het toernooi vindt plaats in Sporthal Nylan in de Van Loonstraat in Leeuwarden en duurt van 's middags 13.30 uur tot 's avonds 19.00 uur. Deelname is gratis, maar je moet wel 16 jaar of ouder zijn om te kunnen meedoen.

 

Kijk snel bij zaalvoetbaltoernooi. Je vindt daar ook een formulier om je op te geven.

Cambuur verliest ook van MVV

Cambuur heeft op 26 oktober in eigen huis verloren van koploper MVV. De Maastrichtenaren wonnen met 1-3. Met de rust stond het 1-2.

Cambuur begon de wedstrijd uitermate slap en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. MVV speelde het slim, wachtte op fouten van Cambuur en counterde dan snel.

Mohamed El Makrini kreeg in de tweede helft een rode kaart van scheidsrechter Sanders.

Zie het wedstrijdverslag. De foto van Michiel Hemmen bij een doelpoging is van Henk Jan Dijks.

Continuïteit technische staf

Assistent-trainer Henk de Jong heeft zijn aflopende contract bij SC Cambuur met 2 seizoenen verlengd. Hiermee is de Drachtster oefenmeester tot 30 juni 2015 aan Cambuur verbonden. Henk de Jong trad eind 2010 in dienst bij SC Cambuur als assistent van Alfons Arts. Met het verlengen van De Jong geeft Cambuur invulling aan het streven de continuïteit te borgen en een herkenbare en regionale club te zijn. De Jong wordt de mogelijkheid geboden naast het assistent trainerschap een regionale amateurclub te trainen. bron: SC Cambuur

Michiel Hemmen loopt Bronzen Stier mis

Michiel Hemmen is niet gekozen tot de beste speler in de Jupiler League in de eerste periode. Die eer viel te beurt aan Emrullah Güvenc van Helmond Sport. Die kreeg ook nog de stier voor de topscorer van de eerste periode. Naast Michiel Hemmen en Emrullah Güvenc waren ook nog Tom van Hyfte van MVV en Michiel Kramer van Volendam genomineerd.

19 oktober 2012 Inspiratieloos Cambuur verliest van Den Bosch

Cambuur kan maar niet winnen van laaggeplaatste ploegen. Op 19 oktober 2012 verloor het in Den Bosch van de plaatselijke FC met 2-1. Met de rust was het nog 0-0. Den Bosch opende na rust de score maar Michiel Hemmen maakte voor Cambuur gelijk.

Nadat Tim Bakens voor de tweede keer geel had gekregen en Cambuur met 10 man kwam te staan, werd het helemaal een rotavond toen Wolters voor FC Den Bosch van grote afstand raak schoot. Cambuur zette daarna nog alles op de aanval, maar Den Bosch kreeg de beste kansen. Duur verlies.

Trainer Arts sprak schande van de instelling van de ploeg. Hij vindt dat de spelers de supporters in de steek hebben gelaten. Vind jij dat ook. Spreek je uit in de poll.


Zie het wedstrijdverslag.

SC Cambuur komt eraan!

Door de winst met 2-1 thuis op FC Dordrecht gisteravond rukt Cambuur op naar de 2e stek. MVV pakte de 1e periodetitel, maar aangezien de concurrentie punten liet liggen deed Cambuur goede zaken.

Zie het wedstrijdverslag

Oefenpotje SC Cambuur - SC Veendam

Cambuur heeft op vrijdag 12 oktober 2012 tegen SC Veendam een oefenwedstrijd gespeeld op het hoofdveld van Nicator. Cambuur won met 2-0 door goals van Vincent Weijl en Johnny de Vries.

Cambuur en Veendam troffen elkaar onlangs nog in Veendam. Het werd toen een gelijkspel: 1-1.

02 oktober 2012 SC Veendam - SC Cambuur gelijkspel

Teleurgesteld keerden de vele meegereisde Cambuursupporters huiswaarts gisteravond, Cambuur bleef steken op een magere 1-1 in turfdorp Veendam. Twee verliespunten die vrijdag a.s. thuis tegen FC Dordrecht maar gauw weggepoetst dienen te worden. Zie het wedstrijdverslag. De foto is van Henk Jan Dijks.

28 september 2012 KNVB beker 3e ronde SC Cambuur -Telstar

SC Cambuur treft Telstar thuis, speeldatum 30 oktober, 31 oktober of 1 november. De complete loting vind je hier, ook de lotingen van de beide Sneker teams leveren mooie affiches op.

Loting KNVB-beker 3e ronde 2012
SWZ Boso Sneek   AZ
ONS Boso Sneek   Ajax
FC Twente   FC Den Bosch
Vitesse    Staphorst
Xerxes/DZB   Feyenoord
PSV   EHC/Heuts
RKC Waalwijk   PEC Zwolle
ADO '20   FC Eindhoven
De Graafschap   Go Ahead Eagles
FC Dordrecht   Scheveningen
FC Groningen   ADO Den Haag
Rijnsburgse Boys   FC Emmen
Heracles Almelo   Sparta Rotterdam
NAC Breda   HBS
DKV   Hollandia
     
Speeldata 30 oktober - 1 november 2012

22 september 2012 Uitzending TV 2012 SC Veendam-SC Cambuur

Ondanks vermoedens wordt deze wedstrijd niet live uitgezonden op maandag 1 oktober via Eredivisie Live. Het supportershome zal dan ook niet geopend zijn maandagavond a.s.

22 september 2012 Cambuur verslaat Sparta in zinderende wedstrijd!

Ongelooflijk, wat een thriller deze avond! Deze wedstrijd wordt nog lang over nagepraat :) Een sterk eerste kwartier van Cambuur werd niet vertaald in doelpunten en Sparta kreeg kansen de score te openen en deed dat ook tweemaal voor de rust. Onze jongens vochten zich uit deze schier kansloze positie in de tweede helft terug in de wedstrijd. Het publiek ging massaal achter de ploeg staan en werd helemaal gek toen Cambuur op 3-2 kwam, puur op basis van inzet, strijd en passie.

Veel kippevel momenten derhalve vanavond en Sparta zonder punten met de bus weer naar huis.

Cambuur staat nu derde achter Helmond Sport dat punten verspeelde en MVV Maastricht.

Zie het wedstrijdverslag.

18 september 2012 Verslag forumavond 18 september 2012 nu online

Forumavond 18 september 2012 Forumavond met Alfons Arts, Tim Bakens en Yuri Rose. Het forum stond o.l.v. Patrick van ‘t Haar, verslaggever van het FD. (fotografie: Christha Paassen) Op 18 september organiseerde de Kern van Cambuur de eerste forumavond van het seizoen 2012/2013. Trainer Alfons Arts en routiniers Tim Bakens en Yuri Rose waren de gasten van deze avond. Yuri Rose en Tim Bakens waren er in plaats van assistent trainer Henk de Jong omdat onze reserves en van blessures terugkomende spelers een oefenwedstrijd tegen HHC speelden. Deze avond stond onder leiding van Patrick van ‘t Haar, verslaggever van het FD. Wen alvast aan deze flamboyante spreker want in het vervolg zal ws. of Ten Haar of Geert van Tuinen de presentator tijdens de forumavond zijn.

Competitie-verloop:

De eerste vraag van de avond was van Patrick aan Arts en deze luidde “Hoe tevreden de TS is na vijf competitiewedstrijden en nu vijf punten achterstand op koploper Helmond Sport hebben.

Arts gaf te kennen dat dit na een positieve voorbereiding wisselend is en Eindhoven-uit echt een domper was. Hoogtepunten waren de overwinningen tegen Volendam (1-2), Fortuna (2-0) en Almere (5-2) met als absoluut pluspunt de winst in Volendam. “Dit soort wedstrijden als tegen Volendam speelden we vorig seizoen gelijk of verloren we zelfs, doordat we niet zakelijk genoeg speelden. Nu hebben we dat wel gedaan en dat biedt veel perspectief”. Dat twee weken later wel onnodig werd verloren in Eindhoven (2-1) stak dan wel omdat die wedstrijd juist niet werd gewonnen terwijl dat gezien de verhoudingen absoluut wel een mogelijkheid was. “Bij Eindhoven gaven we twee keer niet thuis”.

Dat we daarna uit bij Go Ahead wel een punt uit het vuur gesleept hebben stemt me dan wel weer tevreden, al hadden we zelfs in de slotfase nog kunnen winnen,  we hebben ons daar na de eerste helft goed herpakt”. Dit komt mede doordat we een ploeg hebben die erg kritisch is naar hun zelf toe en de gehele wedstrijd geanalyseerd wordt. Jongens nemen veel van elkaar aan. Almere thuis was gewoon top al was ik niet helemaal tevreden met de uitvoering.

 

Sfeer:

Vraag van Patrick aan Yuri Rose wat hem opvalt bij zijn nieuwe werkgever wat de sfeer aangaat.

Yuri geeft aan dat de sfeer erg aangenaam is, de supporters erg betrokken zijn en dat het niveau in de selectie hoog is, niet alleen qua voetbal maar ook qua 'koppie koppie'. Wel mag het allemaal wat volwassener wat hem betreft qua spelopvatting, maar dat is iets waar aan gewerkt wordt. Arts geeft aan dat het meedogenlozer moet. “In het verleden hebben we wel wat houthakkers gehad, dat missen we soms nog weleens in deze jonge groep”.

Selectie:

Over de huidige selectie gesproken, dit seizoen missen we routiniers als Sandor van der Heide en Mark de Vries. “Hoe wordt hier op geanticipeerd?” vraagt Patrick aan Arts. Arts geeft te kennen dat er vorig jaar in een vroeg stadium al duidelijk was met wie de club verder wilde gaan en van wie de contracten zouden aflopen. Mark is inmiddels 37, blessuregevoelig en een voor Jupiler League begrippen grootverdiener. Het beleid, wat anderhalf jaar geleden is ingezet, is dat we gretige jongens willen hebben die in zichzelf willen investeren aangevuld met jeugdspelers en een aantal top-amateurspelers. Goed voorbeeld hiervan zijn de vijf jongens vanuit Groningen, Barto, Dijkstra en Marco van der Heide die van de Topklasse kwamen en nu een jaar ervaring rijker zijn en er staan. Met het aantrekken van Yuri Rose en Tim Bakens hebben we getracht routine toe te voegen en tot dusver gaat dat naar alle tevredenheid, alleen jammer dat Yuri Rose dan nu geblesseerd afhaakt. Rose gaat er overigens vanuit er tegen FC Den Bosch weer bij te zijn.

Nu de selectie uiteindelijk mooi op pijl is leek het daar in het begin van deze nog prille jaargang nog niet op. “We hebben acht, negen goede gesprekken gevoerd met jongens die vervolgens allemaal voor andere clubs hebben gekozen, veelal eredivisie clubs. Ook wij hebben gesprekken vroegtijdig beëindigd als we de indruk kregen dat spelers de juiste drive misten om voor Cambuur te willen gaan. Die tijd is voorbij. Je moet graag voor de club willen spelen en jezelf willen doorontwikkelen. Is dat niet het geval, dan houdt het gewoon op” aldus Arts.

Patrick geeft aan dat het toch 'een lastig verhaal' is zonder (veel) geld te besteden voor voetballers. “De bvo heeft anderhalf jaar geleden, deels noodgedwongen, gekozen voor een mix tussen routine, spelers uit het samenwerkingsverband met (Jong) Groningen en toppers uit de Topklasse wat resulteert in eigenlijk dezelfde uitkomst als twee, drie jaar geleden. Mensen moeten dé drive hebben om bij Cambuur te komen!”.

Arts geeft wel aan dat hij het jammer vindt dat Kevin Brands van Telstar niet voor Cambuur heeft gekozen maar voor Willem II. “Deze jongen heeft veel potentie en is een veelzijdige voetballer.”

Arts: “Niemand is zeker van een basisplaats”.  Cambuur heeft een selectie van 26 spelers. Is deze niet te groot? “Nee, zeker niet. We hebben nu ook te maken met blessures en straks ook met schorsingen. Willen we de gestelde doelstelling realiseren hebben we iedereen keihard nodig. Al is het soms lastig verkroppen voor een jongen als Alim Oztürk die een hele goede ontwikkeling doorgemaakt heeft en nu vaak op de tribune zit. “Ook aan hem vertellen we dat hij heel belangrijk is en geef je hem een klopje op de kont zo nu en dan en spreek je het vertrouwen in hem uit. Hij gaat zijn speeltijd nog wel krijgen”.

Vraag vanuit de zaal aan Arts: “Waarom hebben we twee gehuurde keepers en niet zelf een of twee onder contract staan?” “We waren op zoek naar hetzelfde als vorig jaar: twee getalenteerde keepers die de concurrentiestrijd met elkaar aangaan. Marco Bizot bleek al in een vroeg stadium onhoudbaar en Robert te Loeke wilde de zekerheid van speeltijd. Die kreeg hij niet en daarom speelt hij nu bij Veendam. Met Telgenkamp en Nienhuis hebben we ook prima keepers met inmiddels al de nodig ervaring. Aan het einde van het seizoen kunnen we kijken of ze bij ons op de loonlijst komen”. Overigens is er nu al een gesprek geweest vanuit de BVO met de begeerde Mohammed El Makrini en Wout Droste. Begrijpelijkerwijs is daar tot op heden nog niet concreets uit voortgevloeid.

Promotie:

Waarom we dit jaar wél gaan promoveren antwoord Arts dat “Cambuur ten eerste eigenlijk in de eredivisie beter thuis zou horen qua spelopvatting en zeker t.o.v. vorig seizoen sterker en professioneler is. Als je ziet dat we vorig jaar met Zwolle de meeste goals scoorden, maar toch zoveel doelpunten tegen kregen... Dat moet dit jaar anders. Wellicht dat de gestelde doelstelling top vijf van de Jupiler League aangepast wordt in de winterstop als we er zó goed voor staan, dat we er niet voor weglopen om uit te spreken dat we meer willen”.

Blessures en gele kaarten:

Tim Bakens speelde in het verleden voor de Graafschap, Sparta, Volendam en het Zwitserse Sankt Gallen. Bij die laatste club is hij zo'n beetje het gehele afgelopen seizoen geblesseerd geweest aan zijn heup. Wat voor effect heeft deze heupblessure nu nog bij hem nu hij wel ineens basisspeler is?

Tim: ”Ik geloof niet zo in aangepast trainen maar train wel gedoseerd. Ik train voluit maar moet soms een gedeelte van een training even van de zijlijn bekijken want soms doet het nog wel pijn maar ik kom nog gewoon vlot mijn bed uit. Ik verwacht dit seizoen wel een wedstrijd of 30 te spelen, ik sta dan ook al wel op twee gele kaarten maar ik ben niet van plan om van Bommel achterna te gaan”.

 

 

Waarom Cambuur:

Op de vraag wat voor Tim de reden was om voor Cambuur te kiezen kan hij vrij kort zijn: “Cambuur is een mooie club en ik kreeg gedurende 1,5 week de kans om te laten zien hoe fit ik ben. Ik heb een goed gesprek gehad met de club en zij hadden een goed verhaal. Na het aantrekken van Yuri Rose was dit voor mij ook een pré. Tijdens de proefperiode ben ik ook onder de indruk geraakt van de sfeer en het niveau van de groep dus waren we er snel uit”. Ook vind ik de omgeving met het vele water mooi. Er hadden nog een aantal andere clubs uit de JL geïnformeerd maar Cambuur had direct eigenlijk al mijn voorkeur. Waarover Tim Bakens, na een vraag vanuit het publiek, zich het meest verbaasde bij binnenkomst waren de kwaliteiten van Mart Dijkstra. “Hele goede verdediger die het absoluut in zich heeft om een stapje hogerop te maken. Ik kon me niet voorstellen dat hij een jaar daarvoor nog Topklasse speelde”. Yuri Rose beaamt dit en voegt eraan toe dat Mark Diemers ook een erg groot talent is. “Een hele goede en nu al vrij volwassen voetballer, zie je niet veel op achttienjarige leeftijd”.

Yuri Rose leek op weg naar de Topklasse, hij was nagenoeg rond met Spakenburg toen Cambuur op zijn pad kwam. Waarom heeft Yuri voor Cambuur gekozen? “Na een rampjaar bij De Graafschap waar allemaal klote dingetjes zijn gebeurd wilde ik daar per se weg. Cambuur en een club uit de eredivisie hebben geïnformeerd en door het gesprek wat ik had met de TS ben ik zo enthousiast geraakt dat ik graag voor Cambuur wilde gaan spelen. Ze zochten een routinier als begeleider voor de jongere spelers. Ik ben eigenlijk al acht jaar een oude rot, mensen nemen dingen van mij aan dus die rol is mij niet onbekend. Waarom? Volgens Tim Bakens omdat hij zo'n dodende blik kan hebben en opgezette aders in z'n gezicht krijgt als hij boos is”. (Gelach in de zaal). Overigens kan de voormalig speler van Heracles, Sparta, Volendam en DKV zich nog maar weinig herinneren van zijn jaar dertig kilometer verderop.

Nieuw stadion:

Ook was er de vraag over een nieuwe stadion. Arts gaf aan dat hij hier niet over gaat maar wel hele positieve geluiden heeft gehoord vanuit de directie. Hij kan, mag en wil hier verder niet teveel op ingaan maar we mogen aannemen dat het goed gaat komen.

Volgens de geruchten zal het huidige onderkomen plaatsmaken voor een nieuw onderkomen achter het WTC complex bij het Wetterskip en moet dit nieuwe onderkomen plaats bieden voor 15.000 man én zal dit gepaard gaan met een nieuwe ijsbaan. Het zijn geruchten maar waar rook is is vuur, en in dit geval al een behoorlijke tijd. Binnen nu en een week zal onze voorzitter Ype Smid naar buiten komen met concreter nieuws omtrent het stadion. Arts benadrukt nog maar eens dat het absolute noodzaak is dat er een nieuwe onderkomen komt aangezien de faciliteiten gewoon niet zaligmakend zijn. Voor trainen, herstellen, krachttraining en de fysio moeten we nu voor elk onderdeel elders heen en zijn we te afhankelijk van de BV Sport. Wil je je doorontwikkelen als club dan moet je dit onder één dak hebben. Ik weet dat sponsoren en bedrijven het hebben toegezegd Cambuur te steunen om deze verhuizing te realiseren. Man, iedere dag rijd ik langs dat 'nep Ajaxstadion' 30 km verderop en die mensen komen daar alleen maar omdat het eredivisie is. Cambuur is een volksclub die een nieuw stadion verdient en verder wil en gaat groeien. Dit gaat helemaal goed komen”.

Trainersloopbaan Arts:

Arts, inmiddels alweer zes jaar bij ons, geeft te kennen het geweldig naar zijn zin te hebben bij Cambuur. Hij en de club zijn nog lang niet uitontwikkeld en alles reilt en zeilt nu in principe zoals het wezen moet. Of hij weleens benaderd is door een andere club geeft Arts te kennen dat hij daar niet mee bezig is (geweest) en alleen met Cambuur bezig is. In de zaal kregen wij supporters de indruk dat dit ook nog wel even zo zal blijven.

Op de vraag hoe de trainer is als mens volgens de spelers reageert Yuri heel adrem: “Waardeloos!” waarna er een hard gelach klinkt in de zaal. “Nee, zonder gekheid ik vind Arts een goede trainer, kritisch, positief en weet er echt een geheel van te maken. Ik heb mindere trainers meegemaakt op hoger niveau”. Zoals Roelofsen? (voormalig interim bij De Graafschap) Yuri lacht, en dat zegt alles.. We hebben daarnaast nog niet de tijd gehad om eens ff aan de bar te gaan staan maar hij lijkt me een aardige kerel”. Beide spelers dichten hem wel een stap hogerop toe.

Technische staf:

Een andere vraag vanuit de zaal luidt hoe de chemie tussen Henk de Jong en Alfons Arts is waarop Arts aangeeft dat deze heel goed is. Deze band is gebaseerd op vertrouwen, vrijheid en gelijkwaardigheid. Op het moment van de forumavond oefenen de reserves van Cambuur tegen HHC (2-2) en zit De Jong op de bank. Op deze manier ontwikkelt de Jong zich verder en heeft Arts er alle vertrouwen in dat het goed zit. Arts werkt samen met Henk zoals Stanley Menzo dat met Arts deed. Nog bijna iedere dag hebben Stanley en Alfons contact. Het valt wel op dat Alfons wat relaxter oogt dan toen hij nog met Menzo was. “Het klopt dat ik wat rustiger ben geworden. Als speler was ik vaak opvliegend en in het begin als trainer ook. Stanley heeft me hier ook weleens op aangesproken en dat heb ik ter harte genomen. Ik wil leren, beter worden en daar hoort feedback bij.”

Supporters:

Tot slot de vraag aan de drie heren of supporters belangrijk zijn voor hen. Arts: “Absoluut! Zeker hier, bij een volksclub, waar 150 man op een training komen als deze groep de spelers ff op scherp willen zetten, die ruim 5.500 man op de tribune tegen Almere met weer een geweldige sfeer”. Yuri en Tim vullen aan dat dit écht wel wat met ze doet. Alsof ze met twaalf man staan te voetballen, kippenvel. Ook geven ze aan dat ze in geval van een blessure of schorsing bij een uitwedstrijd een keer in het uitvak plaats zullen nemen.

’t Woanskip:

Wanneer Yuri en Tim 't Woanskip mee kunnen zingen? “Wanneer er aan het einde van het seizoen een feestje is, beloofd!”. Die afspraak staat!

18 september 2012 Gelukkige supporter luncht met selectie

Foeke Komans was de gelukkige die onlangs met de selectie en technische staf mocht lunchen. Deze prijs won hij via de Kern van Cambuur op de Open Dag van 4 augustus jl.

16 september 2012 Vrijdag 21 september a.s. de topper: SC Cambuur - Sparta !!!!!

Onze trots staat inmiddels hoog op de ranglijst, we hopen vrijdag tegen Sparta op wederom een mooie wedstrijd tussen deze twee directe concurrenten. Ultras Leovardia zorgt voor een grote sfeeractie. Deze wedstrijd mag je niet missen! Kom massaal naar het stadion en schreeuw onze jongens naar de overwinning! Tot vrijdag!

Kaartverkoop SC Cambuur - Sparta

Kaarten kunnen worden gekocht bij de administratie van het Cambuur stadion, Online kaartverkoop en op de wedstrijddag vanaf 19 uur op het kassaplein.

Prijzen per tribune:

West tribune : volwassen € 20.- en jeugd / 65+ € 10.-
Oost tribune : volwassen € 15.- en jeugd / 65+ € 10.-
Zuid tribune : volwassen € 13.- en jeugd / 65+ € 7.-
Noord Tribune : volwassen € 15.- en jeugd / 65+ € 10.-
Invalidevak : € 8,-

15 september 2012 Kern van Cambuur nog prominenter aanwezig

Door de aanschaf van zgn. beachflags is dé officiële supportersvereniging SCS Kern van Cambuur nu nog prominenter aanwezig in het Cambuurstadion.

Op meerdere strategische plaatsen in het stadion, bij de entree van het supportershome en bij de spelerstunnel bij opkomst van de spelers op het veld, zullen bij thuiswedstrijden fraaie witte beachflags van de Kern van Cambuur (met ons logo in top) geplaatst worden om zo de herkenbaarheid van de Kern van Cambuur te verhogen. Aftrap vond plaats vrijdag jl. tegen Almere City.

15 september 2012 Echte monsterzege blijft uit, SC Cambuur – Almere City: 5-2

Hoewel de score hoger uit had kunnen en moeten vallen werd er een prima overwinning behaald. Zie het wedstrijdverslag. De foto is van Henk Jan Dijks.

15 september 2012 Forumavond dinsdag 18 september 2012: Gasten gewijzigd!

De eerste forumavond van de Kern van Cambuur in het seizoen 2012-2013 is op dinsdag 18 september aanstaande. Let op: Gasten gewijzigd! Helaas zal Henk de Jong niet aanwezig zijn. Naast Alfons Arts zullen Yuri Rose en Tim Bakens aanschuiven. De avond wordt zoals altijd gehouden in supportershome 't Hertje onder de Noordtribune in het stadion en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis!

De forumavond wordt deze keer in goede banen geleid door Patrick ten Haar, journalist bij het Friesch Dagblad. Hij zal de gasten ongetwijfeld aan de tand voelen over hun visie en de sportieve ambities van Cambuur voor dit seizoen.

Trouwe bezoekers van de forumavonden weten dat ook alle aanwezige supporters volop de gelegenheid krijgen vragen te stellen, kritiek te spuien of waardering te uiten. 

De avond is toegankelijk voor alle supporters van SC Cambuur, dus niet alleen voor donateurs van de Kern van Cambuur. 

 

14 september 2012 Digitale toegangscontrole

Digitale toegangscontrole

Opvallend vorige thuiswedstrijd en ook vanavond:
Digitale toegangscontrole.

Bijgaande toelichting vanuit SC Cambuur BVO op dit betrekkelijk nieuwe fenomeen.SC Cambuur maakt de afgelopen jaren stappen op gebied van financiën, technisch,  commercie, en media/automatisering.  Al vele jaren maakt SC Cambuur met veel genoegen gebruik van digitale toegangscontrole bij de hoofdingang. In de komende jaren wil SC Cambuur dit gaan uitbreiden naar de overige onderdelen. Vanavond zal de Noordtribune ook weer worden voorzien van automatische toegangscontrole. Om een snelle doorstroming te realiseren verzoeken wij de supporters om de (seizoen-)kaart bij de ingang gereed te hebben, zodat deze gescand kan worden. Elke kaart wordt  persoonlijk gescand, en biedt maar voor 1 persoon toegang.

 

14 september 2012 Nieuwbouw Cambuurstadion

Ype Smid over nieuwbouw Cambuurstadion


SC Cambuur wil binnenkort plannen presenteren voor de bouw van een nieuw stadion in samenwerking met andere partijen. Nieuwbouw is noodzakelijk voor de toekomst van de club aldus Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen.

'Het is één van de speerpunten om als club financieel stabiel te worden. We hopen binnen nu en 14 dagen naar buiten te treden met concrete plannen'.

11 september 2012 Nieuwe voetbalwet werkt niet

De Rijksuniversiteit in Groningen heeft met een recent onderzoek aangetoond, dat de zogeheten 'Voetbalwet' faalt. Deze wet is twee jaar geleden ingevoerd om voetbalvandalisme beter aan te kunnen pakken. Het grootste knelpunt is dat hooligans bijna nooit een gebiedsverbod kunnen krijgen, omdat gemeenten dan eerst een heel dossier met feiten moet samenstellen.

De Groninger universiteit heeft bij gemeenten onderzocht hoe vaak die gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt. Meer dan 85 procent van de benaderde gemeenten heeft nog nooit iets gedaan met de voetbalwet. Bij de overige gemeenten is de wet vaker gebruikt om wijkoverlast aan te pakken (wat ook met de wet kan) dan voetbalvandalisme mee te bestrijden.

Aan de voetbalwet kleven twee belangrijke nadelen. Ten eerste voorziet die slechts in een gebiedsverbod van ten hoogste drie maanden. Gemeenten vinden dat veel te kort, omdat een seizoen tien maanden duurt. Het tweede en grootste nadeel is het criterium van 'herhaaldelijkheid'. De hooligan moet vaker in de fout zijn gegaan. Dat betekent dat de gemeente feiten van verwerpelijk gedrag moet verzamelen in een dossier. Dat is niet altijd simpel, maar zeker tijdrovend.

Tot nu toe is er door de politiek nog niet gerageerd op de resultaten van het onderzoek.

26 augustus 2012 Eerste verlies voor Cambuur in Eindhoven

In derde wedstrijd liep Cambuur tegens zijn eerste verlies aan in deze competitie. Eindhoven was duidelijk de mindere, maar won wel met 2-1.

Tegen Eindhoven, dat nog puntloos was, begon Cambuur voorzichtig aan de wedstrijd. De gehele eerste helft stelde erg weinig voor, hoewel Cambuur vlak voor rust wel drie goede mogelijkheden kreeg. In de tweede helft ging het beter. Cambuur kreeg kans na kans, maar verder dan een kopbal op de paal van Michiel Hemmen kwam het niet. De eerste goal van de wedstrijd viel aan de andere kant. Invaller Soufiane Dadda maakte 'm in de 72e minuut. Even later was het alweer gelijk. Het is nog steeds niet duidelijk of Wout Droste of Martijn Barto 'm maakte. En waar Cambuur opnieuw aandrong en de winst binnen handbereik leek, werd het verlies. Na een fout in de defensie van Cambuur scoorde Jason Bourdouxhe voor Eindhoven de winnende goal. 

12 augustus 2012 Cambuur begint met winst uit bij Volendam

Cambuur is de competitie goed begonnen met winst in de uitwedstrijd tegen Volendam. Na een bijzonder goede eerste helft, waarin Cambuur snel op voorsprong kwam, maakte Volendam vlak voor rust gelijk. Na rust ging het veel meer gelijk op, maar scoorde Cambuur op de valreep de winnende treffer.

Het uitvak was uitstekend gevuld met zo'n 150 meegereisde supporters, die voor een geweldige ondersteuning zorgden.Ultras Leovardia had de sfeeractie voorbereid en was aanwezig met veel vlaggen.

Zie voor een verslag wedstrijden.

8 augustus 2012 Sfeerimpressie Open Dag 2012

Wie er geweest is, weet dat de Open Dag 2012 zeer geslaagd was. We kijken terug in beelden.

6 augustus 2012 Kern van Cambuur opent nieuw supportershome op Open Dag

Tijdens de Open dag van Cambuur op 4 augustus 2012 heeft De Kern van Cambuur het verbouwde supportershome in gebruik genomen. Daarnaast heeft ze ook de nieuwe website gepresenteerd. Die is nu ook online, zoals je ziet

De Open Dag 2012 van Cambuur was een groot succes. Het programma was tamelijk laat nog gewijzigd door een oefenwedstrijd tegen Emmen op te nemen. Waarschijnlijk door die wedstrijd kwam de drukte wat laat op gang. Maar het was knap druk en heel gezellig. Er was dan ook héél veel te doen.

Naast de oefenwedstrijd was er de mogelijkheid om het stadion uitgebreid te bekijken en ook  een kijkje te nemen in de spelersbus. Er waren drukbezochte stands met informatie en fanartikelen, waaronder de nieuwste kledinglijn en er waren op het parkeerterrein achter het stadion spelletjes, zoals panna arena. De jonge supporters konden zich laten schminken, op de foto met mascotte Camigo en ze konden zich uitleven op een springkussen. En er was de gehele middag muziek van DJ Salmo. Dit in samenwerking met  de Kern van Cambuur en Podium Asteriks. 

Vanaf 14.00 uur waren de spelers in het stadion en beschikbaar voor een handtekening en om mee op de foto gegaan.Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Om 15.15 uur was de presentatie van de gehele Cambuurselectie, inclusief trainers, verzorgers en begeleiders. Het was even spectalair als vorig jaar, maar toch weer anders. En dat alles met sfeervolle ondersteuning van Ultras Leovardia. De spelerspresentatie werd mede mogelijk gemaakt door Lauwersoog Water Events, dat ook met een stand aanwezig was. Vervolgens was het tijd voor de oefenpartij tegen Emmen, die Cambuur met 2 - 1 won.

Voor de Kern van Cambuur was het een extra feestelijke dag. Als een Open Dag lekker loopt is dat voor iedere supporter van Cambuur fijn, maar de Kern van Cambuur had ook nog wat eigen nieuws voor iedereen in petto. Tijdens de Open Dag is namelijk het geheel vernieuwde supportershome ’t Hertsje in gebruik genomen. De opening werd gedaan door Jan Bruin en Mark Diemers. Ze werden opgezadeld met een niet te hanteren reuzenschaar, waarmee een lint doorgeknipt moest worden. Het lukte, waarmee de heropening van 't Hertsje een feit was. Het resultaat mag er zijn. Bouwbedrijf Kooistra uit Lollum heeft mooi werk geleverd, met ondersteuning van menige supporter.

Eenmaal binnen kon ieder via een presentatie kennismaken met onze nieuwe website Daarnaast heeft een aantal prijswinnaars bij de kraam van de Kern van Cambuur hun wekverdiende prijs in ontvangst genomen. Zij hadden door het kopen van een deelcertificaat bij de Kern van Cambuur niet alleen onze mooie club financieel hebben gesteund, maar waren ook in de prijzen gevallen bij een verloting.  Niet alle winnaars hebben zich overigens gemeld. Bij deze het verzoek om via contact even een afspraak te maken.

Verheugend is ook dat een aantal bezoekers zich aangemeld hebben als donateur van de Kern van Cambuur.

Van de Open Dag werd live verslag gedaan door Mercurius Radio, maar alle andere regionale media waren ook aanwezig.

De Open Dag was een co-productie van SC Cambuur BVO en supportersvereniging Kern van Cambuur. Na een geslaagde 1e training, een goede voorbereidingsperiode en deze feestelijke Open Dag zijn we nu echt klaar voor het komende seizoen.

6 augustus 2012 Nieuwe website!

Van harte welkom op de nieuwe website van SCS Kern van Cambuur!!! Tijdens de Open Dag op 4 augustus 2012 werd al een preview getoond in het door Jan Bruin en Mark Diemers heropende supportershome (Cambuur Café " 't Hert "). Zoals je ziet is onze compleet nieuwe site nu dan ook officieel in gebruik genomen.

De site is gebouwd door Addnoise, een reclamebureau uit Leeuwarden. Addnoise is van alle markten thuis en maakt naast websites ook brochure's, maakt software en ontwerpt logo's. Er werken mensen met een Cambuurhart. We hebben het gemerkt en het is te zien. Oordeel zelf via de poll of stuur een reactie via de "contact-button". Wij als Kern van Cambuur zijn alvast erg blij met de compleet nieuwe site.

Met de introductie van de nieuwe website, nemen we afscheid van de oude. Jarenlang heeft Roelof Herder als webmaster de site in beheer gehad. Hij heeft zijn werk met grote betrokkenheid, inzet en vaardigheid gedaan. We zijn hem bijzonder dankbaar voor het vele werk dat hij heeft verricht.

Op deze nieuwe site vind je voortaan alle nieuws en informatie over De Kern, activiteiten zoals de forumavonden en supportersfeest en de sfeeracties van Ultras Leovardia. Maar  dat niet alleen, ook vind je informatie over de wedstrijden en de kaartverkoop en nog heel veel meer.

Heb je zelf nog nieuws of tips voor onze website mail deze dan naar communicatie@kernvancambuur.nl

We wensen je heel veel plezier met onze website, we verwelkomen je graag regelmatig terug als bezoeker!

29 juli 2012 Samenwerking Cambuur en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)

Cambuur en het Historisch Centrum Leeuwarden zijn een samenwerking begonnen. Dat gebeurt om het archief van de club op orde te brengen en voor de toekomst op een veilige én toegankelijke plaats op te bergen.

De archiefstukken lagen en liggen nu op verschillende plaatsen opgeborgen. Ook bij de Kern van Cambuur. Ook supporters blijken hele collecties te hebben opgebouwd. Het archief komt nu in de kelders van het HCL. Die zijn brandvrij. Geertje Deinum, bestuurslid van de Kern van Cambuur, heeft onlangs heel veel archiefstukken gesorteerd en daarna overgedragen aan het HCL.

HCL rubriceert alle stukken zodat ze gemakkelijk online en ook op andere manieren te vinden en te bekijken zijn. Het archief blijft eigendom van SC Cambuur, De Kern van Cambuur en anderen die spullen en documenten hebben overgedragen aan het HCL.

Als je ook documenten en andere spullen van Cambuur hebt en je denkt dat ze interessant zouden kunnen zijn voor een ander, bel of mail dan even met het HCL, Groeneweg 1 in Leeuwarden (058-2338399, historischcentrum@leeuwarden.nl). Je kunt het natuurlijk ook even laten weten aan de Kern van Cambuur.

22 juli 2012 Kern van Cambuur publiceert jaarverslag

In juli 2012 is het jaarverslag van de Kern van Cambuur over vorig seizoen gepubliceerd. Het verslag beschrijft onder andere activiteiten als de verkoop van deelcertificaten, bestuurlijke veranderingen en een zeer geslaagde make-over van supportersmagazine 't Hertsje.

22 juli 2012 Cambuur begint met uitwedstrijd in Volendam

De eerste wedstrijd van Cambuur in het nieuwe seizoen is de uitwedstrijd tegen Volendam. We spelen op zondag 12 augustus 2012 en de wedstrijd begint om 14u.30. Er geldt voor deze wedstrijd voor de supporters van Cambuur een verplichte autocombi. Een kaartje voor de wedstrijd in Volendam kost € 9,50 (incl. administratiekosten).

Je kunt een omwisselbiljet voor deze wedstrijd kopen vanaf maandag 23 juli bij de administratie van SC Cambuur.  Omwisselen op de wedstrijddag is vanaf 12.30 uur bij de administratie op het Cambuurplein.  Er is parkeerruimte voor 50 personenwagens nabij het gastenvak. Je moet parkeren volgens de parkeeraanwijzing, die je op de wedstrijddag krijgt uitgereikt. 

Laten we er meteen een feestje van maken op die eerste dag. Die 50 vakken moeten vol, 4 man per auto. Wie vorig jaar mee was, had daar geen spijt van. Cambuur speelde een beste pot en won met  4 - 1. Dat moet weer kunnen.